Foto: Pixabay.com

În luna martie ac, când spitalele erau sufocate de pacienți cu forme grave ale virusului Covid, Ministerul Sănătății a ocolit răspunsul la o întrebare pe care am adresat-o în baza Legii 544/2001, privind accesul liber la informații de interes public: câti oameni s-au infectat cu Covid în spitale non-COVID? Era un prim pas pentru a afla, dacă oficialii Guvernului chiar sunt la zi cu raportările reale ale acestor cazuri.

La scurt timp, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, declara în mod oficial că există mari erori la raportarea deceselor. De altfel, a fost demis de premierul Cîțu, imediat după ce au avut declarații contradictorii pe tema raportărilor deceselor cauzate de Covid.

Covid. Câți oameni au murit cu adevărat din cauza acestui virus?

În fapt, la vremea când am adresat această întrebare oficialilor de Sănătate, nici nu se putea colecta corect astfel de date. Virusul scăpase de sub control și datele introduse în platforma Corona Forms nu erau complete. Cu toate acestea, Ministerul Sănătății este singura instituție abilitată să verifice corectitudinea datelor raportate și introduse în sistemul informatic special de către direcțiile de sănătate publică din țară.

Tăcerea a echivalat cu eșecul vaccinării

Oficial, niciun om nu a murit din cauza administrării vaccinului împotriva coronavirusului. Răspunsurile oferite de autorități în urma semnalării unor decese suspecte post vaccinare Covid este: nu există un raport de cauzalitate între administrarea vaccinului COVID și deces. Un răspuns sec, care nu detaliază și raportul necropsiei, acolo unde este făcut.

În țară, au fost semnalate mai multe decese suspecte post vaccinare, însă, imediat autoritățile s-au grăbit să anunțe că s-au înregistrat din alte motive.

Decese suspecte post vaccinare Covid

Spre exemplu, la Călărași, Florin Păunescu, fost profesor de matematică, a decedat subit după prima doză adminsitrată cu vaccinul produs de Pfizer. Nu a mai apucat să facă rapelul(n.r adminsitrarea celei de-a doua doze). În acte, însă, Florin Păunescu nu a murit din cauza vaccinului Covid, ci de pneumonie. Cum să treci o cauză neanalizată, de altfel, într-un act oficial? Apropiații acestuia spun, însă, că nu era răcit înainte de vaccin. A început să se simtă rău după prima doză de vaccin.

Un al doilea caz, care a pus toată România pe jar, este al tânărului din Hunedoara. Bogdan Berki, a murit la șase zile după ce s-a vaccinat cu Pfizer. Așa cum au relatat și jurnaliștii de la Libertatea, moartea tânărului e un mister. Familia a primit trei posibile variante ale cauzei decesului: intoxicație cu monoxid de carbon(provenită în urma unei scurgeri de cauze), pneumonie, infarct generat de obezitate. Și Ziarul de Investigații( zin.ro) a făcut demersuri la Institutul Medicină Legală Hunedoara, pentru a afla ce s-a găsit la necropsie, însă, fiind deschisă o anchetă penală pentru moarte suspectă, datele nu pot fi publice înainte de a ajunge la Parchet.

Au apărut primele decese NERAPORTATE când vaccinarea merge prost

La scurt timp după ce Vlad Voiculescu a fost demis, au apărut în spațiul public și primele cazuri de decese cauzate de Covid, neraportate la momentul în care acestea s-au înregistrat.

Concret, 724 de persoane care au decedat în spitale nu au fost înregistrate în statisticile oficiale. Totuși, au ajuns să fie numărate acum, în mijlocul verii, când vaccinarea anti COVID nu e un succes, așa cum se aștepta Guvernul. Oficial, la acest moment cazurile de coronavirus sunt în scădere, iar mai multe fluxuri de vaccinare au fost închise. Concret, România a ajuns să vândă doze de vaccin statelor vecine pentru că ar rămâne nefolosite și ar expira curând.

Organizația Mondială a Sănătății(OMS) transmite că, toate statele au avut erori la raportarea deceselor cauzate de COVID, dar vaccinurile nu sunt experimentale. Cu toate acestea, oamenii pot raporta oricând o reacție adversă necunoscută, semn că nu se știe totul despre aceste seruri.

Vaccinarea împotriva Covid ar putea deveni obligatorie în România

În prezent, vaccinarea anti-COVID este gratuită și voluntară, însă, deja a limitat unele drepturi ale persoanelor neimunizate. Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat că este nevoie de o modificare a proiectului de lege privind vaccinarea obligatorie, proiect de lege care e în așteptare din 2017 și care ar trebui să ajungă pe masa deputaților, pentru revizuire. Oficialii Guvernului nu exclud ca vaccinarea împotriva Covid să devină obligatorie în România, cât mai curând.

Ce cred medicii. Este esențial să se spună „ NU ȘTIM!”

Ziarul de Investigații a solicitat opinia mai multor medici cu privire la vaccinul anti-Covid. Cadrele medicale spun că e esențial să se recunoască tot ce nu se cunoaște despre virusul Covid, respectiv despre vaccinul împotriva acestuia. Medicii cataloghează sigure și eficiente vaccinurile, dar, recunosc: dacă nu faci necropsie, nu știi nimic.

„ Atât timp cât nu faci autopsii, nu știi de ce omoară virusul. Asta, până când medicii italieni au rupt protocoalele și au început să facă autopsii. S-a văzut, astfel, că se formează cheaguri de sânge care blochează transportul sângelui către alveola pulmonară. Așa au fost introduse anticoagulantele în tratamentul Covid. Au scăzut mortalitatea cu 50%, conform unui studiu al medicilor din Paris”, ne-a precizat medicul ambulanțier George Sârzea.

Cifrele oficiale arată că, până joi, 15 iulie, în toată lumea s-au înregistrat 188 de milioane de cazuri de Covid și 4,06 milioane de decese. Nu se cunoaște cu exactitate numărul celor vindecați.

În România, de la debutul pandemiei, sunt înregistrate scriptic 1,08 milioane de cazuri, 34 242 de decese și 1,05 milioane de persoane vindecate.

Articolul precedentRădoi, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile
Articolul următorEliberarea lui Dragnea: un act previzibil, care îi șochează doar pe naivi
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”