ÎPS Calinic și-a anunțat vaccinarea anti-Covid

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului dă ca exemplu „poporul israel”, pentru o revenire la normalitate

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, ÎPS Calinic este primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care mărturisește că s-a vaccinat împotriva Covid. Totodată, acesta a atras atenția asupra numărului foarte mic de persoane imunizate, dând exemplul Israelului.

„Da, m-am vaccinat și mă vaccinez în continuare. Ceea ce a făcut Israelul, poporul israel, să știți… Doamne, aceste 9 milioane, că s-au vaccinat toți, domnule. Dacă acest neam, care este foarte precaut, a făcut acest lucru, putem să luăm ca mânecare, ca exemplu. La noi, prea puțini s-au vaccinat”, a spus IPS Calinic, la TVR1.

Ierarhul este, practic, primul prelat al Bisericii Ortodoxe Române care afirmă că s-a vaccinat. Și ÎPS Andrei Andreicuț, mitropolitul Clujului, a declarat marți, 27 aprilie, că se va vaccina împotriva Covid.  „Da. Mă voi vaccina. Nu am făcut-o până acum pentru că am trecut prin Covid. Am stat 10 zile în spital. Ascult de sfatul medicilor, iar vaccinarea trebuie să fie la un moment potrivit, după o vreme de la ieșirea din spital”, a precizat mitropolitul Clujului.

ÎPS Teodosie, alergic, nu se vaccinează

În opoziție cu aceștia, ieri, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie  a afirmat că are alergii și nu se va vaccina împotriva Covid, iar pentru acesta cel mai mare vaccin este chiar împărtășania.

„Am alergii și nu mă vaccinez. Nu am de ce, că nu mă îmbolnăvesc. Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe președinte și ieri. Vaccinul este făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiți oamenii, sunt oameni cu anumite afecțiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alții paralizează și trebuie să fim atenți. Noi nu suntem medici ca sa recomandăm vaccinul. Ar fi o depășire a cunostințelor și atribuțiilor noastre. Nu le interzic să se vaccineze, nici nu recomand. Mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca ăsta nu există”, a declarat ÎPS Teodosie.

ÎPF Daniel, „imagine” a campaniei de vaccinare

Articolul precedentDominic Fritz nu este adeptul drujbei: ”Ieri am mutat șase copaci. Cel mai greu a fost teiul de 12 metri”
Articolul următorCapturarea sturionilor, interzisă. 30 de pescari dau în judecată statul