IPF Daniel, „imagine” a campaniei de vaccinare

„Dacă iese Patriarhul la televizor și face acest anunț... Da, acesta ar fi un ajutor extraordinar dat campaniei de vaccinare”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu îl vede pe Patriarhul Daniel ca omul ce ar putea aduce un plus de imagine în campania de vaccinare. Luând în considerare că România este o țară 90% creștină,  o singură frază din partea acestuia ar fi suficientă să încline balanța în direcția pe care și-o doresc autoritățile, aceea de imunizare în masă pentru a termina cât mai repede cu pandemia.   

„E suficient ca Patriarhul Daniel să comunice: «Azi m-am vaccinat. Pentru că vaccinul e și el de la Dumnezeu. Rapelul îl fac pe data de… ». Dacă iese Patriarhul la televizor și face acest anunț… Da, acesta ar fi un ajutor extraordinar dat campaniei de vaccinare. Lucrurile  acestea sunt bune ce se fac. Întrebarea e de ce nu s-au făcut până acum?”, a spus gazetarul, la „Cap limpede”.

Acesta a reamintit și de faptul că primarii sunt importanți în această campanie. Dacă ne uităm la cei din vestul țării, Timițoara sau Cluj, sunt doar două exemple, în care edilii discută cu cetățenii, în timp ce în alte părți se „plâng” pe rețelele de socializare, iar acert lucru se vede în gradul de vaccinare.

„Bineînțeles, aici și primarul are un rol. Nu puteau să o facă de la început? În ianuarie să vorbească cu edilii? Ce i-a împiedicat? N-au realizat că în chestiunea asta a vaccinului, care e totuși sensibilă, delicată, i se introduce, totuși, omului ceva în corp… Omul poate să fie anxios, poate să aibă suspiciuni. Aici este esențială comunicarea de la om la om. Au crezut că e esențială suficientă prin televizor. Ei, uite că nu”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Nu mai este niciun ortodox în țara asta?”

De partea cealaltă, teologul Valentin Guia consideră că autoritățile ar trebui să își ceară scuze în fața preoților, abia apoi să le solicite ajutorul în susținerea campaniei de vaccinare. Mai mult, acesta a avut cuvinte de ocară la adresa celor din conducerea țării, fie că vorbim de președinte sau de oameni din guvernare.

Într-o intervenție la „Punctul culminant” de la România TV, Guia s-a arătat extrem de furios pentru situația creată de autorități. „De un an de zile, biserica noastră sfântă este terfelită de un hal fără de hal. Mă doare sufletul că de un an de zile ne-au terfelit sfintele sărbători de Paști. Ne-au terfelit sfinții, ne-au terfelit o grămadă de lucruri, ce avem noi mai scump și mai drag, Sfânta Împărtăşanie. Noi pentru Sfânta Împărtășanie putem muri, că e scopul nostru în lumea asta, dar pentru ordinarul ăla de vaccin nu ma interesează. Ar trebui să vă cereți scuze. Gândiți-vă că pentru noi, e Totul Hristos. Dacă nu ne trezim, dacă nu ne dăm seama, că relațiile interumane se distrug pe zi ce merge cu acești parveniți de afară. Eu îmi asum ceea ce spun, cu acești slujitori ai necuratului, care vin dezumanizați de pe afară și vin să ne implementeze nouă reguli.

 Într-o țară 90% creștină ne ducem pierzării. Nu pot să înțeleg cum în țara asta, cum președintele țării, un luteran, cum Raed  Arafat musulman, cum ungurii, reformați, la guvernare, cum ministra Sănătății baptistă, cum Ungureanu care ne batjocorește religia este adventist. Băi, fraților, nu mai este niciun ortodox în țara asta? Mă deranjează că această minoritate îmi face mie ordine în credința mea. Tu nu vii să îmi spui mie că lingurița și potirul îi infectează”, și-a exprimat furia, teologul Guia.

Vaccinarea nu e obligatorie, dar fără vaccinare adio vacanțe în țară sau străinătate, concerte și spectacole, avertizează Cîțu

Articolul precedentMinistrul Bode promite că pensiile din MAI rămân neschimbate cât este la conducere
Articolul următorBarna exclude orice negociere cu PAUR