Copreședintele USR PLUS, Dan Barna exclude orice negociere cu partidulul care a oferit surpriza alegerilor parlamentare din decembrie, PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor). De altfel, acesta și-a anunțat intenția de a coopta în continuare membrilor USR PLUS în rândurile sale, după ce în ultima săptămână, doi membrii fondatori și-au schimbat „carnetul de partid”.  În opinia lui Dan Barna, partidul condus de George Simion și Claudiu Târziu este unul aflat în zonă de partid extremist, iar orice „credit” i s-ar da acestei formațiuni, nu se poate cunoaște rezultatul.

„Nu, şi nu suntem în filmul… J.R. în Dallas: never say never. Cu cei de la AUR eu nu voi negocia pentru că, din punctul meu de vedere și am spus-o și de la tribuna Parlamentului, o spun și aici: AUR s-a dus într-o zonă de partid extremist. Am văzut chiar ieri (n.r. joi) lideri importanți din AUR, un purtător important de mesaj din AUR propunând public o listă cu intelectuali care trebuie uciși. Deci acolo suntem. Este o realitate pe care nu o putem ignora și dacă le dăm oricât de mic credit, nu știu unde e poate ajunge.  Din punctul meu de vedere AUR este un partid extremist și eu nu voi negocia cu ei”, a spus Dan Barna, la Digi24.

„Suntem de azi un singur partid, unul puternic”

De asemenea, Barna a precizat că în situații de criză, așa cum se află în acest moment România, soluția nu este în „partidele extremiste, în partidele populiste care te îndeamnă să nu respecți regulile”, de altfel, un mesaj ce nu poate fi acceptat. Acesta speră că după imunizarea în masă, așa cum doresc autoritățile, se poate depăși criza, în special cea medicală, iar apoi, „reintrând pe o logică de creștere economică” se vor liniști și mesajele extremiste transmise de PAUR.

Bilanțul primelor patru luni de guvernare

Aflat în studioul Digi24, Dan Barna a făcut un scurt bilanț al primelor patru luni de guvernare, luni presărate cu scandaluri, crize în coaliție, dar și „luptă” în interiorul partidului, încheiate cu demiterea unui ministru de numele căruia se leagă două moțiuni simple.  „Eu sper că în foarte mică măsură şi am arătat în aceste patru luni de guvernare că echipa USR-PLUS la guvernare şi echipa USR-PLUS în Parlament a arătat maturitate, seriozitate”, a spus Barna.

Reamintim că atât la PNL, cât și la USR PLUS în acest an vor avea loc congrese pentru alegerea președinților. În PNL lupta se dă între actualul președinte, Ludovic Orban (ce are o susținere importantă în rândul organizațiilor) și premierul Florin Cîțu, în timp ce la USR PLUS, ce are în acest moment statul de partidul după ce instanța a admis fuziunea celor două formațiuni, disputa pentru șefie este între Dan Barna – președintele USR și Dacian Cioloș – președintele PLUS.

PAUR, continuă cooptarea de membrii de la Putere

Articolul precedentIPF Daniel, „imagine” a campaniei de vaccinare
Articolul următorDiana Șoșoacă ar face curățenie în PSD