Fuziunea dintre USR și PLUS a fost aprobată, astăzi, 16 aprilie 2021, de către Curtea de Apel București, care a respins cererile și contestațiile la adresa acesteia, au transmis reprezentanții celor două formațiuni politice. Deciza de a fuziona a fost luată în august 2020, în urma unui congres, online. Astfel, voința membrilor USR și PLUS devine realitate: „de astăzi, un singur partid”.

Deși au numai câțiva ani de prezență pe scena politică, alianța USR PLUS se poate lăuda cu un istoric comun, cu patru campanii electorale duse împreună, cu rezultate bune, un proiect politic în care lucrează ca o singură echipă de mai bine de doi ani.

„Este încă un pas important înainte pentru USR PLUS, în ceea ce privește proiectul care aduce reformă și schimbare în România. Decizia de astăzi a instanței ne așază în logica unui partid puternic, care a adunat împreună cele mai importante energii de schimbare și reformă din societatea românească. Le mulțumesc colegilor mei din USR și PLUS care au avut tăria și înțelepciunea de a trece peste toate dificultățile inerente pentru a construi o alternativă cu adevărat credibilă pentru ceea ce înseamnă acea Românie modernă și europeană pe care o așteptăm. Îi mulțumesc lui Dacian Cioloș pentru echilibrul și perseverența de a fi parteneri în acest proiect și de a construi împreună o forță politică credibilă“, a declarat Dan Barna, copreședinte USR PLUS.

Fuziunea, doar o formalitate

Potrivit lui Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS, fuziunea decisă de CAB este doar o formalitate, căci de mai bine de doi ani, cele două partide „au fost în logica unei singure echipe, iar aprobarea fuziunii de astăzi doar formalizează ceea ce noi simțeam deja natural”.

Acesta a reamintit noul partid este unul puternic, cu aleși locali, naționali, europeni și cu membri în Guvern. „Fuziunea este, de astăzi, definitivă, în ciuda multora care au încercat să împiedice acest moment. Îi mulțumesc lui Dan Barna pentru că am reușit să aducem proiectul politic în acest punct“, a mai spus Cioloş.

Articolul precedentCîțu, despre „opoziția” lui Vlad Voiculescu: „Opinii personale nu comentez”
Articolul următorAlina Gorghiu: „Fac apel la oricine din coaliție să nu fie util PSD”