Alina Gorghiu: „Fac apel la oricine din coaliție să nu fie util PSD”

„Războiul rece” din coaliție este departe de a se finaliza, iar cetățenii sunt adevărații pierzători

Fostul lider al PNL, Alina Gorghiu a reacționat după conferința ministrului demis Voiculescu, în care acesta a făcut acuzații grave la adresa premierului Cîțu. Aceasta a precizat că întreaga războială este „o lipsă de respect față de electorat”. Mai mult,  în fața unei perioadă „de pace”, fără alegeri sau campanii electorale, toată suflarea politică ar trebui să lase deoparte orgoliile personale și politice și să realizeze că interesul comun este cel al integrității populației, iar „dușmanul comun” este pandemia.  

„E perioadă de criză, avem treabă de făcut. Nu avem timp de drame sau zgomot de fond pentru nimic. Disensiunile, tensiunile și atacurile politice denotă lipsă de respect față de electoratul care ne-a acordat încredere. Înțeleg orice demers politic, le apreciez pe cele raționale, pentru că avem de depășit un obiectiv major, acela de a ieși cu bine din pandemie. Aceasta este prioritatea zero”, a scris Alina Gorghiu, pe pagina sa de Facebook.

Pierzători, românii

Totodată, Alina Gorghiu face apel „la oricine din coaliție să nu fie util PSD”, făcând o trimitere spre Voiculescu, a cărui acuzații la adresa lui Cîțu ar confirma suspiciunile social democraților, în special cu privire la raportarea eronată a numărului de decedați din cauza Covid, pentru care PSD a solicitat partidelor din coaliția de guvernare să voteze solicitarea partidului de a fi înființată o comisie de anchetă cu privire la măsluirea datelor legate de pandemie.

„Pentru că asta înseamnă să îi trădăm pe cei care ne-au oferit încrederea și singurii care au de suferit sunt românii. PS: Florin Cîțu are tot sprijinul PNL. Sprijinul celui mai puternic partid, Singurul partid care și-a asumat singur guvernarea într-o perioadă de criză, când alte partide au fugit. Soluția este PNL-USR-PLUS-UDMR la guvernare, mai puternici și ca echipă”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Vlad Voiculescu versus Florin Cîțu

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii, susține că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza Covid. Voiculescu a afirmat vineri că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, și îl invită pe premierul Florin Cîțu, care este și ministru interimar al Sănătății, să „revadă metodologia” de raportare a deceselor.

De partea cealaltă, Florin Cîțu i-a solicitat vicepremierului Dan Barna, coordonatorul Ministerului Sănătății, să spună dacă avea cunoștință de aceste acuzații, grave, dar mai ales cu ce soluții a venit. „Dacă avea cunoștință de aceste acuzații și nu le-a prezentat public, ce soluții a dispus. Îi cer să le prezinte în ședința de guvern”, a declarat Florin Cîțu.

PSD, după declarațiile lui Vlad Voiculescu: „Am avut dreptate când am susținut că datele privind pandemia au fost măsluite”

Articolul precedent„Suntem de azi un singur partid, unul puternic”
Articolul următorMinistrul Transporturilor, despre premierul Cîțu: „Un zombie politic”