Partidul Social Democrat (PSD) este unul dintre partidele politice care au reacționat în urma declarațiilor făcute de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a declarat, printre altele, că „există în continuare diferențe fundamentale între datele legate de pandemie, între numerele raportate și cele reale” ale deceselor în urma infectării cu noul Coronavirus.

PSD cere partidelor din coaliția de guvernare să voteze solicitarea partidului de a fi înființată o comisie de anchetă cu privire la măsluirea datelor legate de pandemie.

„PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interese politice”, transmite Partidul Social Democrat prin intermediul unui comunicat citat de Digi24.

„În noul context politic, USR-PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată la capăt. Dacă vor să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc principiul transparenței doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a unei comisii de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie”.

Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă, mai transmite PSD prin intermediul comunicatului de presă.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a ieșit vineri în fața jurnaliștilor pentru a face primele declarații de presă după demiterea sa din funcție și a afirmat că „există diferențe fundamentale” între cifrele raportate și cele reale în ceea ce privește decesele din cauza COVID-19.

Tot vineri, Vlad Voiculescu a menționat că a pus bazele unei investigații în acest sens, dar care nu a fost finalizată, fapt pentru care îl invită pe premierul Florin Cîțu, interimar în Ministerul Sănătății, să revadă metodologia de raportare a deceselor, dar și datele existente cu privire la acest subiect.

„M-am gândit mult care să fie abordarea. Aș prefera să fiu sincer și să spun că îmi este teamă pentru oamenii din țara asta, pentru cei care au nevoie de ajutor, care sunt văzuți de politicieni doar ca electorat, pentru cei care așteptau o schimbare și care au văzut că dacă superi prea tare sistemul nu mai este nevoie de argumente pentru a te elimina”, a spus Vlad Voiculescu.

Articolul precedentClotilde Armand, contraatacă. „Legea e lege pentru toată lumea”
Articolul următorEurodeputatul Claudiu Manda, trimis în judecată de DNA