Cîțu, despre „opoziția” lui Vlad Voiculescu: „Opinii personale nu comentez”

Dialog prin intermediul conferințelor de presă

Premierul Florin Cîțu a declarat, într-o conferință de presă, la Cluj, că nu comentează declarațiile celor din Opoziție, acolo unde, în opinia sa, ar fi acum locul fostului ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Nu vreau să comentez declarațiile celor din opoziție. Opinii personale nu comentez. Aș vrea să-i asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de guvern în care lucrurile au mers foarte bine, nu am avut nicio problemă. Mesajul pentru români este că Guvernul funcționeza bine”, a răspuns premierul Cîțu, întrebat despre acuzațiile lui Voiculescu, care l-a numit „primul epidemiolog al țării”.

Vineri dimineață, Voiculescu a făcut primele declarații după ce a fost demis, în care a adus acuzații grave la adresa premierului, printre care și unele legate de raportarea eronată a numărului de decese din cauza Covid.

„O să îl rog pe domnul ministru interimar, care ocupă de asemenea funcţia de prim ministru, să revadă metodologia făcută sub conducerea partidului dumisale anul trecut cu privire la raportarea deceselor din spitalele COVID-19. N-aş vrea să arunc cu numere, pentru că nu am reuşit să documentăm acest lucru, dar investigaţia noastră arată că există diferenţe fundamentale între numerele raportate şi cele reale”, a declarat Vlad Voiculescu.  

Vaccinarea, cu reducerea listelor de așteptare

O altă acuzație a fostului ministru este cu privire la campania de vaccinare, despre care spune că a început bine, „însă pierde viteză în mod periculos”, mai mult, are o vulnerabilitate prin faptul că nu au fost vaccinați mai întâi bătrânii și persoanele bolnave (potrivit protocolului campaniei de vaccinare, aceștia erau distribuiți în etapa a doua de vaccinare, începută în 15 ianuarie). „O altă vulnerabilitate este lipsa completă a unei campanii de comunicare. O să vedem foarte curând limitările acestei abordări de până acum, odată ce cei care au vrut să se vaccineze se vor fi vaccinat. Trebuie să ajungem în rural, la cât mai mulți oameni și asta e o provocare”.

În replică, premierul a spus vineri că numărul de vaccinări ar fi crescut în ultimele zile. „Să ne uităm la cifre, nu scade numărul, din contră, numărul vaccinurilor crește, va crește si fluxul. Da, nu mai sunt persoane care stau pe lista de așteptare, dar capacitatea a crescut”, a declarat Cîțu, la Cluj Napoca.

„Doar 30% dintre bătrâni și bolnavi sunt vaccinați”

Articolul precedentPensiile speciale ale celor mai iubiți fii ai poporului
Articolul următor„Suntem de azi un singur partid, unul puternic”