Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloș și membru în Comitetul Național al PLUS, Liviu Iolu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că doar o treime dintre bătrânii și bolnavii României au fost vaccinați, la mai bine de trei luni de la începutul campaniei naționale de vaccinare. Mai mul, Iolu îl provoacă pe premierul Cîțu să infirme informația dată.

Am o cifră. Doar 30% dintre bătrâni și bolnavi sunt vaccinați! Aștept comitetul de vaccinare și pe domnul Cîțu să o infirme.  Zice premierul Cîţu că „aşa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educaţiei, şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii”.

Așa e, doar că fiecare pacient de azi are legătură și cu premierul care coordonează comitetul de vaccinare militarizat pentru că doar nu era să se ocupe Ministerul Sănătății de vaccinare cum se întâmplă peste tot. În România „s-a hotărât” că de vaccinare se ocupă armata, și am văzut și de ce, trebuiau băgați unii pe ușa din spate.

Liviu Iolu (PLUS)

Eșecul, pe spatele neîncrederii

Iolu a pus eșecul campaniei pe seama neîncrederii populației, după ce s-a făcut trecerea la vaccinarea celor din a treia etapă a strategiei de imunizare, precum și a „specialilor” și familiilor acestora.

„Fiecare pacient de azi din spital are legătură și cu premierul și eșecul de a-i vaccina pe cei mai vulnerabili, așa cum au făcut până acum toate statele responsabile.

Din decembrie 2020 până azi sunt peste 3 luni în care s-au vaccinat doar 30% dintre cetățenii vulnerabili – bătrâni și cronici. Strategia de a trece la vaccinarea populației generale, a specialilor și a rudelor specialilor a omorât încrederea în această campanie de vaccinare și a eșuat în a-i proteja pe oamenii bătrâni și pe cei bolnavi să ajungă în spitale la terapie intensivă”, a scris Iolu, pe pagina sa de Facebook.

PR cu artificii

De altfel, fostul purtător de cuvânt consideră că, într-un fel, Cîțu strigă „jos pandemia” prin relaxarea măsurilor, în contextul în care  ne aflăm în valul trei al pandemiei, iar imunizarea este departe de obiectivul pe care ni l-au prezentat guvernanții: 5 milioane de vaccinați pentru întâlniri, în grupuri mici, fără mască, respeciv de 10 milioane de persoane imunizate pentru a putea renunța la măști.

„Premierul Câțu a intrat prea repede într-un exercițiu de PR cu artificii și zurgălăi strigând un fel de «jos pandemia» guvernamentală înainte de termen. A strigat că scăpăm de restricții și măști când – și el o știe bine dar o zice la și altele – mai avem doar șase paturi libere la ATI și ambulanțe pline de bolnavi”, a concluzionat Liviu Iolu.

Potrivit stategiei de vaccinare împotriva Covid 19, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, precum și persoanele aflate în evidență ci boli cronice, indiferent de vârstă, au făcut parte din etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare. Aceasta a început în 15 ianuarie.

USR PLUS a găsit vinovatul pentru situația de la „Foișor”

Articolul precedentADI – Management Integrat al Deșeurilor Dâmbovița vede partea goală „a paharului”, însă groapa de gunoi a județului e aproape plină!
Articolul următorJudecătorul Danileț, explicații privind decizia Curții Constituționale