Foto: Puterea.ro

USR PLUS pare să fi găsit vinovatul pentru situația inacceptabilă din cursul serii trecute, când pacienții de la Spitalul de Ortopedie „Foișor” au fost scoși din spital, în toiul nopții, pentru a fi mutați ba în alte spitale, ba la ei acasă. Fiind de acord că ceea ce s-a întâmplat aseară nu ar fi trebuit să se întâmple, aceștia par siguri că vinovatul nu este, câtuși de puțin, ministrul Voiculescu, așa cum susțin alte voci, ci managerul spitalului „Foișor”. „Directorul ASSMB și managerul Spitalului Foișor trebuie demiși. Spitalul Foișor aparține de Primăria București, în subordinea directă a ASSMB, o structură a primăriei condusă și acum de oamenii numiți fără concurs de fostul primar PSD Gabriela Firea”, se arată pe pagina oficială de Facebook a USR.

USR PLUS susținea încă de acum ceva timp că spitalele românești sunt „pline de cazuri de corupție, furt din bani publici”

„Viceprimarul USR PLUS, dr. Horia Tomescu, a cerut în repetate rânduri demiterea oamenilor numiți de doamna Gabriela Firea și reforma sistemului prin lansarea de concursuri transparente pentru funcțiile de conducere a spitalelor. Până acum, însă, toate încercările USR PLUS de a reforma spitalele bucureștene au fost blocate. Viceprimarul Horia Tomescu nu a primit nici până la acest moment atribuțiile prevăzute în protocolul pre-electoral care permit începerea reformei”, au mai spus cei de la USR PLUS.

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie „Foișor”, din Capitală, evacuați în toiul nopții

În tot acest timp, o informație pe surse vorbește despre posibilitatea ca ministrul Vlad Voiculescu să fi intrat într-un război „la cuțite” cu partea liberală a guvernării, premierul Cîțu având pe masă propunerea de anchetare a ministrului. Mai mult, vicepreședintele PNL, Ben Oni Ardelean, este de părere că „ministrul Sănătății este direct răspunzător de trauma trăită de pacienții evacuați, avizând propunerea DSU. Semnalez de câteva luni derapajele, stângăciile și atitudinea acestui ministru. Din păcate nu am avut parte de revizuiri ale strategiei, gândirii, comunicării sau creării de proceduri. Este clar pentru toată lumea că domnul Voiculescu este depășit de situație, iar astfel vom face un bine atât lui, cât și pacienților din România. Ministerul Sănătății are nevoie de un ministru competent la cârma sa. Să-l găsim urgent”.

Articolul precedentAna Birchall reacționează, după evenimentul de la spitalul „Foișor”
Articolul următorSimion a adus autocarele de protestatari în Capitală
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.