Captură video

Pacienții de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, au fost evacuați, în această seară deoarece s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID. Decizia a fost luat astăzi „pe la prânz, dacă nu mă înșel”, a declarat Raed Arafat în direct, la Antena 3.

Pacienții, sunt trimiși acasă sau mutați într-un alt spital. Mulți sunt din afara Bucureștiului

„Asistăm la un paradox. Pe de-o parte ni se transmite de la cel mai înalt nivel că suntem acum în valul trei și sunt din ce în ce mai multe cazuri de Covid-19, iar spitalele de boli infecțioase și tropicale sunt foarte aglomerate, iar de cealaltă parte primarul Capitalei a transmis că lucrurile au intrat pe un făgaș mai bun, că pare că pandemia s-a mai potolit și prin urmare a închis spitalul modular COVID-19 din Pipera, care are o capacitate între 400 și 500 de locuri”, a reacționat, imediat, Gabriela Firea.

UPDATE: Declarațiile lui Raed Arafat

„S-a luat decizia de a transforma Spitalul Foișor în spital suport covid. Situația este gravă în București. Azi a trimis la Iași, cu un avion al Armatei, 3 pacienți, din București.

Mâine dimineață spitalul trebuie să primească pacienți COVID. Unii pacienți sunt trimiși la alt spital, alții sunt externați, pentru că nu au probleme. Normal că trebuie să evacuăm. Ordinul nu a fost transmis la ora 18:00, ci cu câteva ore mai devreme. Avem nevoie de paturile de terapie intensivă, sunt 21 de locuri acolo, erau ocupate doar jumătate. La Pipera nu putem să facem terapie intensivă, acolo e pentru cazuri ușoare. Deja am semnat ordinele de detașare a personalului medical.

În acest moment nu mai avem în vedere evacuarea unui spital. Evacuarea se putea face mai devreme, dar a trebuit dusă muncă de lămurire cu conducerea spitalului. Medicii de acolo au decis cine pleacă acasă, nu s-a luat decizia într-un birou.

Noi discutăm despre Foișor încă de ieri, dar azi la prânz s-a luat decizia. Noi sperăm să se stabilizeze situația în următoarele două săptămâni, dar, din nefericire, sunt tot mai multe cazuri de terapie intensivă.”, a declarat Raed Arafat, al Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

Tensiuni în PNL: Orban critică restricțiile lui Cîțu

Articolul precedentTensiuni în PNL: Orban critică restricțiile lui Cîțu
Articolul următorUrmările evacuărilor din toiul nopții, de la Spitalul „Foișor”: proteste și regrete
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.