Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat decizia actualului Executiv de a închide magazinele, în zilele de weekend, la ora 18:00. „Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări”. Pentru a-și sublinia mai bine luarea de poziție, Orban amintește de regulile impuse, pe vremea când acesta ocupa fotoliul de prim-ministru al României. „De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente”, a mai spus Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Ludovic Orban insistă că nu există „fundamentare” pentru o asemenea regulă

„Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a spus Orban.

Sesizare penală după controlulul care viza publicarea datelor legate de vaccinare. Ministerul Sănătății asigură că totul e bine

Pe de altă parte, premierul Florin Cițu a declarat că măsura de a închide magazinele de la ora 18:00, acolo unde incidența cazurilor sare de 4 la mia de locuitori, a dus la o scădere a ratei Covid-19, adăugând că deplasarea populației în magazine favorizează răspândirea virusului.

Articolul precedentSesizare penală după controlulul care viza publicarea datelor legate de vaccinare. Ministerul Sănătății asigură că totul e bine
Articolul următorPacienții de la Spitalul de Ortopedie „Foișor”, din Capitală, evacuați în toiul nopții
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.