Foto: Replica Online
Foto: Replica Online

Codrin Ștefănescu a avut reacția unui îndrăgostit când judecătorii au ”votat” pentru eliberarea lui Liviu Dragnea.

La polul opus, românii s-au declarat surprinși, revoltați, bătându-se cu pumnul în piept ”că ei nu uită”.

În data de 13 iulie, Codrin Ștefănescu juca rolul majoretei, anunțând că Liviu Dragnea va ajunge, cât de curând acasă, unde este așteptat de prieteni și familie.

Previzibil, românii ignorau vestea bună pentru Codrin și vestea nu foarte bună pentru România.

Eliberarea lui Dragnea: un nonsubiect care va fi atent rumegat, dar uitat în câteva zile

Desigur, tot în 13 iulie, Codrin Ștefănescu continua cu încurajările, precizând, tot pe contul de Facebook, că sunt mulți alți români care s-au gândit la Liviu Dragnea, cât timp acesta a stat după gratii. Ba, mai mult, i-ar fi scris epistole și l-ar fi susținut, încurajat și îmbărbătat. Cuvinte și chestiuni de care fostul lider PSD ar fi avut mare nevoie. Probabil.

Iar despre situația în care a ajuns țara, vei afla singur când vei fi liber! Și te vei îngrozi, camarade!”- cam așa își încheia Codrin Ștefănescu compunerea postată pe Facebook în urmă cu doar două zile, compunere ignorată de internauți, dar o postare care, printre cuvinte, promitea o eliberare rapidă.

14 iulie: Ziua Franței și precursoarea Bunei Vestiri

Ziua de 14 iulie a fost calmă. Cei dezinteresați de aberațiile și dramele lui Codrin nu au sesizat o promisiune făcută atent pe Facebook, vestirea eliberării. Cei care-l citesc pe Codrin, cel mai probabil au așteptat, cu sufletul la gură, ca vorba să devină realitate, mai ceva ca la Buna Vestire.

Ajungem în data de 15 iulie 2021, adică azi. În urmă cu doar 4 ore, Codrin Ștefănescu își reactualizează un status pe Social Media, și face următorul anunț:

Exact in clipa aceasta a început procesul pentru eliberarea lui Liviu Dragnea! Sa-i țineți pumnii strânși! Doamne ajutā!”.

Apel la divinitate, apel la simpatizanți și eternele încurajări pentru fostul lider PSD. Unii au ținut pumnii strânși, alții au strâns din pumni și din măsele. În urmă cu doar o oră, anunțul conform căruia Dragnea este, din nou, liber, a fost lansat în presă.

O inimă roșie și o poză cu un Dragnea șifonat: ”E Liber!!!”

Vestea că Liviu Dragnea e liber a venit cu o inimă roșie, trei semne de exclamare și o poză mai veche. O poză care arată un Dragnea plictisit și plictisitor.

La fel de plictisitor pe cât ar trebui să fie și enunțul de azi. E doar un alt nonsubiect, un titlu previzibil care anunță o eliberare la fel de previzibilă.

Iar singurii care se agită sunt niște români visători, ușor puerili, care încă mai au încredere că justiția din România își face treaba.

VIACristina Antal
Articolul precedentCâți oameni au murit cu adevărat din cauza virusului Covid? Legătura dintre raportarea deceselor și puterea de a spune „ NU ȘTIM”
Articolul următorCarmen Dan: „Am certitudinea că sunt mulți cei care se bucură”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.