Liviu Dragnea e un om liber. Decizia Tribunalului Giurgiu e definitivă

Decizia magistraților este definitivă! Cu toate astea, alte dosare așteaptă să-l prindă pe Dragnea din urmă

Foto: preluare Ziarul BURSA

Vestea zilei vine de la Tribunalul Giurgiu: Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat din închisoare, conform deciziei magistraților. Mai mult, decizia dată astăzi de judecători este una definitivă.

Decizia este definitivă!

„Sentinţa penală nr.119/F din 14.06.2021 – Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva Sentinței penale nr.1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria sectorului 5 București în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul Bucureşti la Tribunalul Giurgiu. În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desfiinţează Decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunţată de către Tribunalul Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înştiinţează Tribunalul București și Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. În baza art.275 alin.3 Cod proc. penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14 iunie 2021″, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti”, se arată în decizia CAB din 14 iunie 2021, potrivit ObservatorNews.ro.

Imediat după aflarea veștii, iubita fostului lider PSD a declarat, pentru Antena 3: „Sunt foarte fericită! Am început să plâng de fericire! Acum mă îmbrac și mă duc să-mi iau bărbatul acasă”.

O reacție similară a avut și Codrin Ștefănescu, cel care nu a încetat nicio clipă să-i fie alături lui Liviu Dragnea, cât timp s-a aflat la închisoare: „Irina o să meargă la penitenciar în câteva ore. Cu foarte multă speranță. Există în România magistrați care respectă legea și magistrați curajoși care nu cedează la presiuni.El este așteptat de foarte mulți prieteni, de familie”, a declara Codrin Ștefănescu, tot pentru Antena 3.

Citește și: Dragnea ar putea ieși din închisoare. Tribunalul Giurgiu dezbate cererea fostului lider PSD

Articolul precedentTensiuni în coaliție: Kelemen Hunor îi transmite ministrului Justiției că „a luat-o pe arătură”
Articolul următorRădoi, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.