Tensiuni în coaliție: Kelemen Hunor îi transmite ministrului Justiției că „a luat-o pe arătură”

Coaliția nu pare să fie capabilă să se poată pune de acord în legătură cu viitorul SIIJ.

Foto: preluare Capital

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor pare să nu fie de acord cu propunerea ministrului Justiției, Stelian Ion. Propunerea ministrului se referă la trecerea atribuțiilor SIIJ la parchetele specializate, incluzând aici și dosarele, de vreme ce Kelemen Hunor este de părere că aceleași atribuții ar trebui să fie mutate către Parchetul General.

Kelemen Hunor: „Vom discuta în continuare şi încercăm să găsim o soluţie”

Tensiuni în coaliție: Kelemen Hunor îi transmite ministrului Justiției că „a luat-o pe arătură”
Liderul UDMR / Foto: RFI

Kelemen Hunor a mai spus, la RFI, că ar mai fi avut propunere, pe care acesta o cataloghează drept un compromis, însă a ținut să menționeze că, cel puțin momentan, nu are un răspuns din partea colegilor. „Eu luni, la discuţiile din coaliţie, am spus în felul următor: dacă trece amendamentul nostru, vom vota în plen desfiinţarea SIIJ şi atribuţiile trec la Procuratura Generală şi hai să lăsăm aşa un an de zile, să vedem cum funcţionează şi când vom dezbate, când vom aproba legile justiţiei se pot face nuanţele şi, dacă sunt necesare, schimbările dorite. Dacă funcţionează la Parchetul General, atunci sigur, putem merge mai departe. Dacă nu trece amendamentul nostru, atunci vom vota varianta Guvernului”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și: Șoșoacă susține că nu e „comunistă” și nici „pro-rusă”

Mai mult, liderul UDMR este de părere că ministrul Justiției, Stelia Ion, ar fi luat-o pe arătură, adăugând că ar fi văzut o oarecare rigiditate sau chiar o inflexibilitate venită din partea ministrului. „Ori faceţi aşa cum spunem noi, ori sunteţi duşmanii Justiţiei”.

Kelemen Hunor punctează, de asemenea, că Stelian Ion ar sugera că UDMR ar „ține cu dinții” de acest amendament în interesul altora. „Noi ne-am obişnuit, când cineva nu are argumente într-o dispută cu noi sau contraargumente, scoate această carte, care nu are nici o legătură, nici cu realitatea, nici cu starea de fapt. Este o acuzaţie lipsită de substanţă şi de substanţă cenuşie”, a mai spus vicepremierul, în cadrul aceluiași interviu acordat publicației RFI.

Articolul precedentVideo: Unde ajunge plasticul nostru?
Articolul următorLiviu Dragnea e un om liber. Decizia Tribunalului Giurgiu e definitivă
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.