Dragnea ar putea ieși din închisoare. Tribunalul Giurgiu dezbate cererea fostului lider PSD

Azi, fostul lider PSD ar putea să afle dacă mai rămâne o perioadă în închisoare sau se poate întoarce acasă, la Irina

Foto: Iulia KELT

Tribunalul Giurgiu va dezbate, în cursul zilei de astăzi, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea. Fostul lider PSD execută, în acest moment, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în contul dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În aprilie, Dragnea cerea Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai repede din penitenciar, aducând ca motive faptul că ar fi ispășit două treimi din pedeapsă.

La momentul respectiv, avocata sa declara că Liviu Dragnea ar fi disciplinat şi, mai mult, că ar da dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei având un comportament bun și „fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

În plus, Liviu Dragnea ar fi declarat în fața instanței că, pe tot parcursul șederii sale la Rahova, ar fi fost „persecutat”, fiind privat de dreptul la muncă și izolat în cameră, cu o singură oră afară, pe parcursul serii, ceea ce i-ar fi afectat starea de sănătate care, conform declarațiilor, ar fi fost deja șubredă la momentul intrării în închisoare.

Același Dragnea a mai adus în discuție că, deși a fost ținut în detenție, a ajuns să fie infectat cu Covid-19, acuzând, de asemenea, conducerea închisorii de neglijență.

În data de 27 aprilie, fostul lider PSD primea o nouă „lovitură” pe care unii o consideră meritată din plin, în încercarea sa de a ieși din pușcărie, deoarece Judecătoria Sectorului 5 îî respingea cererea de eliberare condiţionată. Urma o contestație la Tribunalul Bucureşti, pe 27 mai.

În paralel, acesta deschidea un nou proces, de strămutare, motivând că judecătorii din București nu au cum să fie imparțiali situației lui. Tribunalul respingea cererea, însă Curtea de Apel desființa decizia, mutând procesul la Giurgiu.

Citește și: PSD îl avertizează pe Cîțu să nu-și cumpere „fotoliul de șef al partidului”

Articolul precedentPrețurile la materialele de construcții au explodat. Consiliul Concurenței a aflat și vrea să știe de ce
Articolul următorBarna crede că lupta internă din PNL afectează planurile coaliției de guvernare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.