Sursa: Facebook

Mai sunt câteva luni până când liberalii vor decide prin vot – cu siguranță democratic – cine îi va conduce pe viitor, iar lupta internă dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban este departe de a se fi încheiat.

Iar ceea ce se vede cu ochiul liber a fost confirmat inclusiv de copreședintele USR PLUS aseară.

Potrivit lui Dan Barna, ceea ce se întâmplă în PNL, între Cîțu și Orban și, implicit între susținătorii acestora, afectează bunul mers al coaliției de guvernare. Momentan, falia creată printre liberali ține pe loc anumite proiecte – a declarat Dan Barna, citat de Știri pe Surse.

Cu toate acestea, Barna nu pare îngrijorat, și consideră că lupta pentru putere din PNL este cumva firească. Între timp, până se va decide care dintre liberali este cel mai bun, poate fi pauză.

Multe decizii de reformă din programul de guvernare – vorbesc acum de cele care ne preocupă pe noi, pentru că lupta din PNL e legitimă – sunt întârziate. (…) În Parlament, foarte multe dintre iniţiativele… (…)

Există un acord în coaliţie, toată lumea – şi PNL şi UDMR şi noi suntem de acord că acea lege comunistă prin care statul nu-şi poate administra resursele trebuie schimbată – iată că, din păcate, în PNL fiind puncte de vedere diferite, din păcate, nu s-a întâmplat lucrul acesta şi până la toamnă avem acest blocaj pe un subiect foarte sensibil şi foarte important asupra căruia, culmea, nu există diferend la nivelul liderilor coaliţiei, dar există în interiorul celui mai mare dintre parteneri puncte de vedere diferite care au blocat această activitate de deblocare economică”, a spus Barna, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, viceprim-ministrul USR PLUS se mândrește cumva că, deși formațiunea sa este în aceeași situație, de a-și alege un lider, lucrurile din interior sunt mult mai liniștite.

Chiar mi-au spus mai mulţi oameni din zona media, din zona de analiză politică, că se aşteptau să fie mult mai gălăgioasă campania electorală din USR-PLUS şi sunt surprinşi că, de data aceasta, e mult mai vizibilă şi mai spumoasă, să spun aşa, dezbaterea din PNL”, a mai spus Barna.

Articolul precedentDragnea ar putea ieși din închisoare. Tribunalul Giurgiu dezbate cererea fostului lider PSD
Articolul următorMarea Britanie ia în calcul o colaborare cu talibanii