Marea Britanie ia în calcul o colaborare cu talibanii

Lăsați singuri pe frontul de luptă de președintele SUA, Joe Biden, englezii bat în retragere și iau în calcul o colaborare cu talibanii

marea britanie razboi talibani
Foto: Pixabay.com

Marea Britanie ia în calcul o colaborare cu talibanii. Cu toate astea, colaborarea s-ar putea materializa numai dacă gruparea va ajunge, la un moment dat, să guverneze Afganistanul. Chiar și așa, ipoteza nu este una chiar departe de materializare, având în vedere că, în ultima perioadă, talibanii au înregistrat victorii în serie, obținând controlul multor regiuni afgane. Acest lucru a fost, de asemenea, posibil și din cauza retragerii trupelor NATO, notează Reuters.

Marea Britanie, dispusă la compromisuri

„Oricare ar fi guvernul (afgan) în funcţie, cu condiţia să adere la anumite norme internaţionale, guvernul Marii Britanii va interacţiona cu el”, a declarat Ben Wallace, ministrul apărării din Marea Britanie, într-un interviu acordat Daily Telegraph, citat de Digi24.

Citește și: Șeful spionajului britanic alertează populația: „Feriți-vă de agenții ruși și chinezi”

Așadar, întrucât talibanii au ocupat deja mai bine din 85% din teritoriul din Afganistan, Marea Britanie se simte nevoită să se reorienteze și să se adapteze situației.

Ministrul britanic al Apărării, dezamăgit de Joe Biden

Wallace a mai spus că se simte dezamăgit de decizia președintelui Statelor Unite ale Americii, de a retrage trupele americane de pe teritoriul Afganistanului. În consecință, fără „spate”, Marea Britanie este pusă în postura de a face același lucru și de accepta talibanii ca viitoarea forță de guvernare a țării. „La fel ca alte guverne din lume, dacă se comportă într-un mod care contravine grav drepturilor omului, vom reanaliza acea relaţie”, a mai spus acesta.

Misiunea de colaborare s-ar putea transforma într-una destul de dificilă, dacă este să luăm în calcul diferențele politice dintre talibani și Marea Britanie.

Citește și: Barna crede că lupta internă din PNL afectează planurile coaliției de guvernare

Articolul precedentBarna crede că lupta internă din PNL afectează planurile coaliției de guvernare
Articolul următorȘoșoacă susține că nu e „comunistă” și nici „pro-rusă”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.