După Timiș, a venit rândul stațiunii din Bihor să-și suspende total activitatea pe termen nelimitat

Una câte una, stațiuniule turistice și balneare încep să-și reogranizeze activitatea din pricina pandemiei de coronavirus. În timp ce unii hotelierii se gândesc serios la trimiterea acasă, în șomaj tehnic a salariaților, până trece urgia, unele unități din turism au închis pur și simplu. “Ca urmare a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Coronavirus) adoptate de către Guvernul României, aducem la cunoștința investitorilor și acționarilor TURISM FELIX S.A. cele mai recente măsuri adoptate ce au un impact direct asupra activității curente a Societății: Pentru siguranța turiștilor noștri, rămâne suspendată activitatea din toate unitățile noastre hoteliere, pe toată perioada stării de urgență, cu posibilități de prelungire dacă situația o impune”, a comuncat compania către piața de capital. “Ca urmare a distanțării sociale și a măsurilor luate în vederea asigurării lichidității pentru a asigura solvabilitatea în următoarele luni de incertitudine și de a susține reluarea activității pe măsură ce condițiile de piață se vor îmbunătăți, impactul acestor măsuri asupra businessului nu afectează până în prezent rezultatul B.V.C. aprobat pe anul 2020. În cazul în care situația o va cere, compania este pregătită să impună măsuri suplimentare față de cele anunțate deja”, au mai precizat cu mult optimism administratorii companiei. SIF Transilvania deține 313.579.000 din acțiuniule companiei, reprezentând 63, 20% din acționariat, în timp ce SIF Oltenia are 143.752.429 acțiuni, respectiv controlează 28,97% din totalul părților sociale.

Băile Felix, goale

Primăvara ușilor închise la munte

Decizia de închidere a uneia dintre cele mai vechi stațiuni turistice românești vine la două săptămâni după ce o altă entitate cu nume greu pe piața balneo, Buziaș, a decis să închisă prăvălia. “Având în vedere evoluția situației la nivel național și internațional în contextul răspândirii virusului COVID- 19 și instituirea stării de urgență pe teritoriul României, începând cu data de 18.03.2020 se suspendă întreaga activitate turistică și se închid toate unitățile hoteliere ale SC TRATAMENT BALNEAR BUZIAȘ SA până la încetarea stării de urgență cu posibilitatea prelungirii în funcție de evoluția pandemiei și a altor măsuri ce pot fi luate în perioada următoare până la reluarea activității în condiții normale”, se arată în comunicatul remis către piața de capital de către președintele Consiliului de Administrație al TBB, Diana Vereș. Decizia survine într- un context financiar nu tocmai fericit pentru companie. Firma din turismul balnear controlată de SIF Transilvania a mers pe pierderi importante în ultimii doi ani. Astfel, în 2018 TB Buziaș a înregistrat o pierdere de aproape 2 milioane lei, iar anul trecut situația s- a ameliorat, dacă putem spune așa, până la o pierdere de peste 1,3 milioane lei.

Nici țipenie de om la Buziaș

Vara falimentelor pe litoral

Reamintim că la sfârșitul lunii trecute 11 organizații patronale și asociații din turism de pe litoral și Delta Dunării au solicitat oficial executivului Orban adoptarea de măsuri ugente pentru evitarea falimentului în urma blocării activităților turistice din această vară. Sub demunirea “APEL PENTRU SALVAREA ECONOMICĂ A TURISMULUI DOBROGEAN”, scrisoarea comună a patronilor din turism face referire la adoptarea de urgență a unor măsuri fiscale și nu numai.‘Înțelegem situația excepțională prin care trece țara, asigurăm toate măsurile de izolare impuse de către Guvern și toate măsurile întreprinse de acesta pentru a reduce criza cauzată de pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, nu putem amâna soluționarea urgentă a consecințelor economice și a lipsei de măsuri care trebuiesc implementate imediat de către Guvern pentru a diminua pierderile companiilor de turism, ba mai mult, pentru a salva companiile de turism și angajații acestora de la faliment. Rezultatele vor fi dezastruoase pentru întreaga economie locală și regională. Pentru a salva aceste companii și pentru a salva turismul din Dobrogea- Delta Dunării și de pe litoral, am înaintat Guvernului, în repetate rânduri, câteva măsuri urgente, aplicabile imediat, care nu impun un efort bugetar semnificativ din partea acestuia (… ) Firmele de turism din județele Tulcea și Constanța, multe dintre acestea cu datorii către furnizori, au rămas fără venituri”, au precizat hotelierii în scrisoare comună. În conclizue, se anunță un an foarte greu pentru turismul românesc.

Articolul precedentBarna dezvăluie culisele unei întâlniri cu Orban: „Cu toții vrem depășirea acestui moment foarte dificil”
Articolul următorPiedone: „Domnii de la butoane isi continua show-ul si ne spun ca tara este pregatita”