Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4 din Bucuresti, face o analiza a primei luni de stare de urgenta – care a fost instituita ca urma a pandemiei de coronavirus. Piedone nu discuta altceva decat cifrele puse la dispozitie oficial, care releva ca Romania sta bine in ceea ce priveste cazurile de COVID-19. Sta bine, in conditiile in care in continuare sunt efectuate putine teste, astfel încat nimeni nu știe care este gradul de raspandire al virusului.

S-a scurs o luna de cand stam izolati in case. O luna tacuta. O luna muta, fada, urata.

Privesc bilantul de Florii al Grupului de Comunicare Strategica:

  • 314 morti, 6.300 infectati, 852 vindecati si externati din spitale

Acestea sunt cifrele pe care le-am vazut afisate la televizor, pe care le-am auzim la radio sau le-am descoperim in diverse articole online.

Situatia in tara larga e insa cu totul alta, dragii mei!
Acesta este bilantul generat de cele doar… 62.300 de teste COVID, facute intr-o luna, in tara asta!

Intr-o vreme tulbure, ca aceasta, cand tarile lumii testeaza mii de oameni zilnic, cei aflati la butoanele puterii au testat doar 62.300 de oameni, intr-o… luna!

Domnii de la butoane isi continua show-ul si ne spun ca tara este pregatita!
Serios? N-ati reusit sa testati nici macar cadrele medicale! Peste 800 ni s-au infectat, deja! Si voi… n-ati reusit nici macar sa dotati spitalele cu echipamentele de protectie necesare!

Nu gasim masti medicale in farmacii, domnilor! Nu gasim manusi de unica folosinta! Ne procuram greu chiar si banalul spirt! Asta inseamna ca este bine???

Testati doar persoanele simptomatice! Serios? Cu restul cetatenilor ce faceti? Ei ai cui sunt?

Va jucati cu tara, domnilor de la butoane! Va jucati cu poporul!

Uitati-va peste gard! Germania se pregateste sa-si revitalizeze economia! Austria la fel! Altii, asijderea! Voi… Voi va pregatiti sa anuntati inca o luna de restrictii generale! Va pregatiti sa ucideti economia, intr-un moment in care peste un milion de romani nu mai au locuri de munca si zeci de mii, poate sute de mii, nu mai au ce pune pe masa!

I-ati mustrat pe altii, i-ati blamat pentru incompetenta! Poate ca ati avut dreptate, poate ca nu! Dar acum? De ce refuzati sa va priviti in oglinda? Sau daca o faceti… va place ce vedeti?

E Saptamana Mare! Nu vreau sa spun mai multe… Stiti care este realitatea! Va rog doar sa va treziti! Treziti-va si aveti grija de tara!

Noi, ne ducem crucea! Ca ieri, ca alaltaieri si ca de cand ne stim, ne ducem crucea!

Noi, cei multi, vom razbi… cu sau fara voi in peisaj!

Aici, intre Carpati, Dunare si Mare, cei necajiti, cei pacaliti, cei chinuiti… au razbit mereu! Si-o vor face si de asta data!”, scrie fostul primar, care semneaza „cetateanul Piedone

Articolul precedentCovid-19 a „virusat” turismul balnear: Buziaș și Băile Felix, cu lacătul pe ușă
Articolul următorCiolacu condiționează starea de urgență