Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, are câteva condiții pentru a vota prelungirea stării de urgență. Mâine se încheie cele 30 de zile de stare de urgență, instituite prin decret prezidenția, iar Klaus Iohannis a anunțat deja că va cere prelungirea. Dacă acum o lună parlamentul a votat în unanimitate decretul președintelui privind starea de urgență. 445 de voturi pentru, zero abțineri, zero împotrivă, acum sunt niște condiții, anunță Ciolacu.

Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern!

Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a făcut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență #fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.

Îi solicit președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de următoarele lucruri:

#Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice;
Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă și #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
Proiectele majore de #investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.

Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, avertizează președintele PSD.

Articolul precedentPiedone: „Domnii de la butoane isi continua show-ul si ne spun ca tara este pregatita”
Articolul următorContinuă lucrările în Sectorul 1. Extinderea Școlii 179 va fi gata în câteva luni