Mai mulți părinți din România au protestat în fața INML, nemulțumiți de rapoartele legiștilor în cazul copiilor lor. Unii au formulat plângeri penale și acum duc o luptă aprigă cu sistemul de Justiție. Una dintre protestatare este și tânăra mamă Adriana, al cărei caz Ziarul de Investigații l-a prezentat pe larg, episodic. Puteți(re)citi aici. Mai mult decât atât, într-o adresă remisă către noi, Ministerul Sănătății susține că „raporul medico-legal în care se stabilește un diagnostic nesusținut de probe medicale, care ar fi condus la decesul fiului său, va fi reanalizat de experți de specialiști din cadrul Ministerul Sănătății și de cei din cadrul Ministerului Justiției”.

Alexandru Rafila nu a fost prezent la protestul din fața INML.

Oficialii acestei instituții au multe explicații de oferit, mai cu seamă în fața procurorilor, spun părinții care îi acuză pe legiști de falsificarea rapoartelor, de întârzierea acestora. Un raport medico-legal este probă în instanță, însă, așa cum am zin.ro a mai relatat, există indicii că unul dintre medicii legisti care a efectuat un raport de expertiză medico-legală, nu avea drept de liberă practică.

Suntem răniți, umiliți, amânați. Abuzurile constau în tergiversări îndelungate ale rapoartelor de expertiză medico legală, concluzii neclare, subiective sau total eronate, s-au exprimat s-au exprimat părinții prostestatari”.

Medicii reclamați nu dau doi bani pe suferința părinților: „Plâng teatral și nu cunosc Medicina”

Medicii Cătălin Cîrstoveanu și Gheorghe Brunei sunt cei care figurează „pârâți” în mai multe dosare. Primul a fost medicul curant al micuțului Ionuț Gurgu. În fața procurorilor a spus că „nu știe exact ce cauză a morții a comunicat mamei acestuia”. În timp ce nou-născutul se zbătea între viață și moarte la Spitalul „Marie Curie”, medicul Cîrstoveanu îi cerea Adrianei Gurgu să nu „mai plângă teatral și să fie de acord cu deconectarea fiului său de la aparatele medicale, deoarece statul cheltuie mulți bani”

Gheorghe Brunei este alt medic controversat. El este acuzat de fosta noră că vrea să-și opereze nepotul pentru o boală care nu există, în ciuda regulilor deontologice, potrivit cărora medicii nu au voie să-i trateze/opereze pe membrii familiei. Despre protestul organizat în fața INML, medicul Brunei spune că este „organizat de oameni care nu cunosc medicina”, potrivit gândul.ro.

Gheorghe Burnei a fost condamnat definitiv în 2021, pentru că a cerut mită de la 22 de părinți care doreau să le opereze copiii.

Articolul precedentReguli stricte la Tesla: angajații vor lucra 40 de ore pe săptămână, de la birou. În caz contrar, vor demisiona
Articolul următorDe la întuneric, la lumină. Un tânăr a reușit să facă ce NU a putut statul român: A schimbat în bine viața a sute de copii abuzați
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”