Tesla-Sursa foto: Pixabay
Tesla-Sursa foto: Pixabay

CEO-ul Tesla, Elon Musk, le-a dat un ultimatum angajaților din companie.

Musk le-a cerut acestora să se întoarcă la birouri sau să își dea demisia, potrivit unui document intern care a apărut pe mai multe platforme social media, relatează Agenția Reuters.

Elon Musk impune noi condiții pentru angajații din cadrul companiei Tesla

Oricine dorește să lucreze de la distanță trebuie să fie la birou pentru minim 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla”, se precizează în document.

Pe contul de Twitter, Musk a comentat referitor la această știre, afirmând că angajații care nu vor să se întoarcă la birou ”ar trebui să se prefacă că lucrează altundeva”.

Potrivit documentului, Elon Musk va fi cel în măsură să judece dacă angajații săi au sau nu motive întemeiate pentru a lucra de acasă sau pentru a explica orele în minus.

Mai multe companii își obligă angajații să lucreze de la birouri, după anii de pandemie

Tesla este ultima dintr-o serie de companii importante care le impun angajaților să se întoarcă la birouri după pandemia de COVID-19 însă unii mari angajatori au îmbrățișat munca de la distanță pe termen nedefinit sau un sistem hibrid”, se precizează într-un comunicat publicat de Radio Eco Natura.

De asemenea, și Google este de părere că este în beneficiul angajaților să socializeze, în incinta companiei. Prin urmare, în cursul verii trecute, Google le-a impus acestora vaccinul anti-Covid pentru a-și păstra locul de muncă.

Twitter susține, în continuare, munca de acasă

La polul opus, Twitter a anunțat, în luna martie, că birourile vor fi redeschise, dar telemunca rămâne o variantă acceptată.

Totuși, rămâne la latitudinea oamenilor dacă vor alege să se deplaseze până la locul de muncă. Anunțul a fost făcut de CEO-ului Parag Agrawal.

Articolul precedentCopiii și militarii au îngrijit mormintele eroilor cunoscuți și necunoscuți. După, în semn de omagiu, au plantat flori
Articolul următorVIDEO | Zeci de părinți care și-au văzut copiii murind în condiții suspecte sau „ciopârțiți” au protestat la INML. Ministerul Sănătății NU a reacționat, dar „împinge” hârtii comisiilor abia după ce informațiile apar în presă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time