Luvitura lu Tache

Nimeni altul decât finul cuplului prezidențial. Cel considerat cel mai apropiat – și de fapt cam singurul – prieten al lui Klaus Werner Iohannis. Și cel care, de altfel, i-a și succedat nașului său în fruntea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Desigur, ”AMR”-ul nașului Klaus în fruntea eșuatului stat iohannist scade dramatic. Dar aceasta nu înseamnă că decizia de a ”tatona” atât de firavul anturaj prezidențial a fost luată acum. Și că procedurizarea dosarului Brukenthal va fi demarată de îndată. De fapt, la completarea acestui minuțios ”puzzle” contrainformativ lucrând ofițeri pe deplin acoperiți încă de la un ”moment zero” care a trecut aproape neobservat opiniei publice la evenimentul de la Sibiu.

Cel de la dezvelirea statuii baronului Samuel von Brukenthal. Personaj istoric binecunoscut inclusiv pentru principiile masonice implementate în Transilvania atunci când a preluat conducerea absolută a unei ”bucăți” de imperiu în care românii majoritari nici măcar nu erau recunoscuți drept ”nație”…

Astfel că, deloc întâmplător, evenimentul onorat de prezența chiar președintelui naș Klaus Werner Iohannis a fost coordonat de către finul maestru de ceremonii Paul Jurgen Porr. Și când comitetul de primire al Președintelui României a fost unul comun… Dezvelirea statuii baronului mason Samuel von Brukenthal reprezentând de fapt și ”înfrățirea” Cluburilor Rotary și Lions.

Prin absorbția ”Lions” – finul Paul Jurgen Porr fiind chiar președintele Clubului Lions – Brukenthal! – rotarienii reușind să facă joncțiunea între stânga și dreapta politică românească.

Astfel că, la Sibiu, s-a transpus în practică înțelegerea secretă de la Ciugud, negociată inițial tot de către bătrânul combinator Vasile Dîncu.

Și pentru că partenerii de peste Ocean ne-au învățat că tot ”a lua urma banilor” rămâne metoda cea mai simplă de a penetra până și cea mai discretă grupare vizată. Și, fie vorba între noi, Cluburile Rotary și Lions chiar că sunt unele dintre cele mai discrete…

Numai că, totuși, cineva tot a trebuit să îi plătească artistului Deak Arpad prețul lucrării.

Astfel că, pas cu pas, se lucrează acum la reconstituirea întregii fișe documentar – informative. De la Ioan Popa la Mircea Ureche și de la Ioan Păcurar la Ovidiu Turcu… Și de miliardarii Districtului Rotary Park Cluj–Napoca până la ”deplin acoperiții” rezerviști ai ”falangei rotariene” din SIE…

Articol preluat din ASI-Romania

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentOMUL PĂDURII la DEPARTAMENTUL XI
Articolul următorPrimari din țară, în incompatibilitate sau conflict de interese