sursă foto: DNA

Fostul director al Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați, Sorin Dănăilă, este acuzat oficial de luare de mită și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în legătură cu atribuirea unor contracte.

Și, pentru că fără ofertă nu există cerere, în dosar sunt acuzați și un administrator de firmă – mai precis SC HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL, dar și firma în sine, pentru dare de mită, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție detaliind că este vorba despre un dosar în care sunt vizate fapte din anul 2021.

Cei în cauză au fost trimiși în judecată la Tribunalului Galați, după ce anterior au fost dispuse măsuri asigurătorii, în condițiile în care în dosar se face referire la plata nelegală a unor lucrări, din bugetul statului.

În perioada 19.05 – 30.09.2021, inculpatul Dănăilă Sorin, în calitățile menționate mai sus, ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite și ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu.

Concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Teritorială Galați a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare, cu societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL mai multe contracte de execuție lucrări de întreținere și reparații în amenajările de îmbunătățiri funciare și ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea HIDRACONSTRUCT GEOVIG SRL.

De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri informații care nu erau destinate publicității, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare în etapa de planificare/ pregătire a achiziției publice.

Pentru “ajutorul” acordat în maniera de mai sus, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi primit suma totală de 134.821 lei, ce ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăți comerciale controlate de cei doi inculpați”, precizează DNA.

Articolul precedentCum să îți gestionezi mai bine bugetul lunar?
Articolul următorCiolacu anunță că vin pensiile: „Este efectul creșterii numărului de locuri de muncă și salariilor”