Alexandru Rafila (Captură video)

Profesorul și deputatul social democrat Alexandru Rafila, fost reprezentant al României în Organizația Mondială a Sănătății, își menține opinia pe care a tot exprimat-o de-a lungul a mai multe luni, de când România este „în zodia” pandemiei de coronavirus.

De fiecare dată, Rafila a avertizat că autoritățile pot și trebuie să facă mai mult astfel încât la populație să ajungă mesajul corect, ultima dată acesta subliniind că tocmai cei care ne conduc poartă pe umeri responsabilitatea valului 4.

Pe de altă parte, deputatul consideră că nevaccinarea nu este o soluție, chiar dacă într-adevăr sunt cazuri de persoane vaccinate care au dezvoltat coronavirus, ba chiar și-au pierdut viața pe fondul infecției. Rafila arată că într-adevăr există persoane care „nu prea au reacţionat la vaccin”.

Vaccinul nu este perfect. Dacă sunt oameni de 75, 80, 85 de ani, acolo nu merg lucrurile aşa de bine. Asta e soluţia, nu pot pleda pentru altă soluţie, că nu există o alta. Nevaccinarea nu e o soluţie”, a afirmat medicul la România TV.

Însă, totodată, Rafila a subliniat din nou că autoritățile au continuat cu bâlbele și deciziile proaste, în contextul în care pare că anul școlar a reînceput doar pentru a se relua cursurile online, iar guvernanții încearcă din nou să paseze responsabilități.

Deputatul PSD consideră că ar fi putut exista o mai bună comunicare vizavi de formele de coronavirus pe care le dezvoltă copiii, coroborată cu măsuri adecvate pentru reluarea cursurilor în siguranță. În schimb, Rafila a observat că se încearcă inducerea unei panici, mai ales în rândul părinților.

Noi trăim în tot felul de scenarii. Zilele trecute apăruse informaţia că copiii între 6-12 ani trebuie să fie testaţi ca să aibă acces la înot, la cofetărie etc. Au schimbat-o de dimineaţă, chestiunea asta face parte dintr-un proiect mai larg. Am ajuns să ne reglăm impotenţa de a face lucrurile aşa cum trebuie folosind copiii. Primul semnal: au început să apară oameni care să spună că sunt spitalele pline de copii.

Cifrele i-au contrazis dur. Şi în rândul tinerilor există cu diverse afecţiuni, care nu răspund bine la infecţie, nu produc anticorpi, fac forme grave. Se doreşte ca părinţii să fie speriaţi de această chestiune şi să spună: Nu îmi las copiii la şcoală.

Al doilea semnal: S-a vorbit despre testarea copiilor între 6 şi 12 ani. De dimineaţă au modificat toate aceste lucruri care împiedicau copiii să trăiască o viaţă normală. Nebunia asta e fundamentată de incapacitatea autorităţilor de a-şi face treaba. Nu s-au făcut şi au zis lasă că speriem părinţii că fac copiii forme grave. Părinţii au fost subiectul unei manipulări.

Se încearcă această rostogolire, deturnarea atenţiei publice de la incompetenţă, lipsă de asumare către frica părinţilor de a-şi duce copiii la şcoală sau la orice activitate”, a declarat Rafila pentru sursa citată.

Articolul precedentOrban, despre Cîțu: „Nu-i e rușine un pic? Eu sunt de 31 de ani în PNL”
Articolul următorHotărârile lui Cîțu ar putea intra în vigoare astăzi. Se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial