Sursa: Facebook

Mai multe instituții din țară ale Registrului Comerțului sunt astăzi închise, dată fiind o grevă declanșată de angajați.

Potrivit Blocului Național Sindical, „astăzi, 29 aprilie 2024, membri Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federatia Publisind și la Blocul Național Sindical, au intrat în protest spontan”.

Aceasta înseamnă că activitatea cu publicul este suspendată la Registrul Comerțului București și în mai multe registre din țară, cu precizarea că „acțiunea nu este organizată de SAONRC, dar membri sindicatului iar parte la aceasta”.

Protestul de astăzi vine în continuare pichetării sediului Ministerul Justiției, SAONRC subliniind că acțiunile declanșate vin ca o replică la „discriminarea continuată”, iar în curând se poate ajunge până la declanșarea conflictului colectiv de muncă.

Angajaţii ONRC au fost în grevă japoneză în perioada 18 – 22 aprilie, iar în intervalul 23 – 25 aprilie au avut loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor ONRC. Salariaţii solicită majorări ale salariilor de bază şi acordarea sporului de risc şi solicitare neuropsihică.

Astfel, conform informărilor oficiale, „protestele au loc din cauza inechităților salariale și a discriminării angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere de la Guvernul României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție.

Totodată, angajații revendică și acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională”.

Articolul precedentAcuzații de fals în listele electorale la adresa SOS, de la un fost ministru al Justiției
Articolul următorLE-A PUS ȘORȚULEȚUL ÎN CAP!