Sursa: cdep.ro

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Daniel Suciu a solicitat astăzi Biroului permanent sancţionarea deputatului neafiliat Andi-Gabriel Grosaru, după ce acesta a ținut „blocat” microfonul.

S-a întâmplat în timpul ședinței prezidate de Daniel Suciu, în sesizarea disciplinară precizându-se că este vorba despre un „eveniment grav ce a avut loc în şedinţa Camerei Deputaţilor din data de 29 aprilie 2024, în cadrul dezbaterilor proiectelor aflate pe ordinea de zi, când domnul deputat Andi-Gabriel Grosaru, deputat neafiliat, a perturbat buna desfăşurare a acesteia, nedorind să părăsească microfonul Camerei Deputaţilor, deşi am solicitat în mod repetat acest lucru, fiind ulterior nevoit să suspend şedinţa”.

Originar din Iași, Grosaru este un deputat român de etnie italiană care, evident, reprezintă minoritatea etnică italiană în Parlamentul României – de două mandate.

În apărarea sa, deputatul arată că nu a avut posibolitatea de a-şi prezenta punctul de vedere în timpul şedinţelor: „Mi se pune pumnul în gura şi nu sunt lăsat să vorbesc în şedinţele Camerei Deputaţilor”, a transmis parlamentarul. În timpul ședinței însă, Daniel Suciu i-a cerut în repetate rânduri lui Grosaru să meargă la locul său în bancă:

Vreau să consemneze (…) că îl chem la ordine pe domnul Grosaru. Este prima sancţiune pe care preşedintele de şedinţă poate să o facă. Dacă a doua oară vă invit frumos să mergeţi în locul dumneavoastră şi nu o faceţi, o să rog unul dintre chestori să vă însoţească drăgăstos la loc.

Dacă şi aceste rugăminţi nu sunt îndeplinite, o să vă fac eu personal, preşedintele de şedintă, sesizare în biroul permanent şi o să cer sancţionarea dumneavoastră. Vă mulţumesc mult, domnule Grosaru. Vă rog luaţi loc. (…)

Domnule Grosaru fac un ultim apel la dumneavoastră, înainte de a cere sancţionarea dumneavoastră în Biroul permanent cu tot ceea ce se cuvine de aici. Îmi pare foarte rău. Eu nu funcţionez cu şantaj. Suspend şedinţa. Ne revedem mâine”.

Articolul precedentLE-A PUS ȘORȚULEȚUL ÎN CAP!
Articolul următorCum să îți gestionezi mai bine bugetul lunar?