Rafila ceartă guvernul pentru relaxările de vară

În plus, deputatul a reiterat nemulțumirea vis-a-vis de desfășurarea festivalului Untold de la Cluj

Alexandru Rafila (captură video)

Deputatul social democrat, Alexandru Rafila, este de părere că principalul vinovat pentru explozia de noi cazuri din această toamnă este guvernul, cel care a relaxat un pic cam mult restricțiile, în această vară, astfel favorizând infectările în masă. „Asta vă spuneam de la data de 1 august, că socotelile Ministerului Sănătății nu sunt realiste, mai ales în condițiile în care dânșii nu au luat nicio măsură, ci au încurajat transmiterea, prin încurajarea de evenimente publice care au constituit acceleratoare ale transmiterii. Totdeuna e mai greu să gestionezi când mecanismul a fost gestionat și numărul de cazuri este mare. Nu numai pentru pacienții cu COVID, ci și pentru cei cu alte patologii”, a spus medicul Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila amintește: „Anul trecut am trăit o adevărată tragedie, cu cel mai mare număr de decese după Al Doilea Război Mondial”

Parlamentarul a amintit, de asemenea, că în condițiile în care numărul de cazuri zilnice va depăși probabil 15.000 în a doua jumătate a lunii octombrie, problema va fi de gestionare a spitalelor.

„Toată lumea clamează faptul că vrea să țină școlile deschise, m-a bucurat afirmațiile domnului Arafat că școlile vor fi deschise și după 6/1000. Dar eu văd că școlile se închid. Trebuie găsite soluții ca școlile să rămână deschise și după acest prag dacă se testează. Atunci putem să discutăm despre un guvern responsabil. Doar declarațiile, în lipsa unor măsuri concrete, nu sunt suficiente. Această generație se va confrunta cu o generație traumatizată, greu de integrat social, cu traume în ceea ce privește sănătate fizică și psihică”, a mai spus acesta astăzi, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

Citește și: Radu Oprea (PSD) se apără în fața lui Dragnea: „Un lucru cert este că am câștigat alegerile”

Articolul precedentRadu Oprea (PSD) se apără în fața lui Dragnea: „Un lucru cert este că am câștigat alegerile”
Articolul următorAUR, în grevă parlamentară din cauza moțiunii de cenzură
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.