Hotărârile lui Cîțu ar putea intra în vigoare astăzi. Se așteaptă publicarea în Monitorul Oficial

Imediat după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va fi convocat de Prefectura București, pentru oficializarea acestora. Măsurile vor intra în vigoare în ziua următoare, de la ora 00:00

Foto: preluare Capital

În cursul zilei de astăzi, există posibilitatea ca CMBSU (Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență) să se reunească într-o nouă ședință, pentru a stabili noile restricții pentru Capitală, în contextul hotărârii de guvern ce așteaptă să fie publicată în Monitorul Oficial. Ședința va fi ținută imediat după publicare.

De altfel, premierul Cîțu a declarat ieri că noua hotărâre de guvern are să „înmoaie” restricțiile pentru românii vaccinați, considerând că nu este corect față de aceștia să sufere de aceleași privări de „libertăți”, de vreme ce s-au vaccinat deja.

Reamintim că, potrivit spuselor premierului, copiii cu vârste cuprinse între 6 ani și 12 ani, nu vor mai trebui să fie testați, de acum înainte, dacă incidența localității a trecut de 3 la mia de locuitori.

În plus, nici magazinele și restaurantele nu se vor mai închide la orele 18:00, acolo unde incidența este de peste 4 la mia de locuitori. Acest lucru se va întâmpla numai dacă incidența va sări de 6.

Persoanele vaccinate vor fi exceptate de la carantina de noapte, în localitățile unde această măsură se impune, din pricina ratei de infectare.

Cu toate astea, certificatul verde devine obligatoriu, astfel că toți cei care vor vrea să beneficieze de serviciile celor menționate anterior, vor trebui să dovedească, conform certificatului, fie că s-au vaccinat cu schema completă, fie că au trecut prin boală, fie că au un test negativ activ.

Astfel, imediat după ce hotărârea va fi publicată în monitorul oficial, Prefectura București va convoca ședința CMBSU pentru a stabili detalii cu referire la aceste noi măsuri, relaxante pentru cei vaccinați, mai puțin relaxante pentru cei nevaccinați. În momentul de față, rata de infectare în Capitală a depășit 3,65 la mia de locuitori.

Măsurile vor intra în vigoare în următoarea zi, de la ora 00:00.

Citește și: Cîțu intenționează să separe vaccinații de nevaccinați. Se pregătește o nouă hotărâre de guvern

Articolul precedentRafila, avertisment: „Se încearcă deturnarea atenţiei publice de la incompetenţă”
Articolul următorFostul ministru de Finanțe susține că decizia achiziției atâtor vaccinuri a fost a premierului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.