Cîțu intenționează să separe vaccinații de nevaccinați. Se pregătește o nouă hotărâre de guvern

Persoanele vaccinate vor fi scutite de carantina de noapte, printre altele

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

Premierul Florin Cîțu a declarat, în cursul zilei de astăzi, că vor exista modificări în ceea ce privește situația testelor în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, aceștia nemaifiind obligați să se testeze, în localitățile unde incidența depășește 3 la mia de locuitori. Aceasta nu este, însă singura modificare pe care șeful Executivului o are în plan, intenționând să relaxeze restricțiile pentru cei care s-au vaccinat, sperând că, în acest fel, îi va convinge și pe sceptici să facă pasul, pentru a beneficia de același timp de „libertăți”.

Florin Cîțu: „Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri”

Premierul a mai spus că, potrivit noii hotărâri de Guvern ce urmează a fi adoptată, nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, această măsură fiind instituită abia de la 6 la mia de locuitori. „Propunerea mea (și sper că așa a rămas) în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă”.

Florin Cîțu a ținut să menționeze că nu i se pare normal ca cei vaccinați să sufere aceleași restricții ca restul populației. „Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a mai spus Cîțu.

Mai mult, Guvernul nu intenționează să închidă, din nou, economia, cei care au certificatul verde putând, în continuare, să beneficieze de serviciile restaurantelor, pub-urilor sau a sălilor de spectacole.

Citește și: Zi plină pentru PNL: se anunță protest în ziua congresului

Articolul precedentMihai Șora, despre liderii PNL: ”Amândoi au probleme cu arătătorul”
Articolul următorAnxietatea anului 2021: guvernele nu fac suficient pentru a evita o catastrofă climatică
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.