Zi plină pentru PNL: se anunță protest în ziua congresului

Florin Cîțu este asemănat de protestatari cu Liviu Dragnea, în opinia acestora fiind capabil să facă absolut orice pentru a-și păstra puterea, asemenea fostului lider PSD

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT

În ziua congresului PNL se anunță protest. Dacă până anii trecuți, cei de la Corupția Ucide și-au concentrat toată energia pe protestele îndreptate împotriva social democraților, lucrurile s-au mai schimbat acum, iar Florin Cîțu pare să-i fi luat locul lui Liviu Dragnea, în fruntea topului „cei mai detestați români”.

Corupția Ucide anunță protest, în ziua congresului PNL: „Cerem DEMISIA premierului Florin Cîţu și refacerea de urgenţă a coaliţiei de guvernare!”

Potrivit comunicatului trimis de cei de la Corupția Ucide, Florin Cîţu s-ar fi dovedit a fi incapabil să conducă guvernul, dar şi să menţină coaliţia de la guvernare pe care oamenii au învestit-o prin vot. „PNL nu a fost ales să guverneze singur, ori misiunea acestuia este în mod evident concentrată pe distrugerea coaliţiei şi epurarea miniştrilor şi secretarilor de stat care nu-i servesc interesele personale”, au mai comunicat protestatarii.

Liderii protestatarilor au ținut să puncteze că revolta lor nu este îndreptată împotriva unui anumit partid politic, ci împotriva tuturor celor care neglijează să-și țină promisiunile: „În toate declaraţiile publice, actualul premier şi echipa lui insistă cu „lupta împotriva inamicului nostru comun PSD” şi îşi închipuie că revolta cetăţenilor este îndreptată către un nume de partid. Se înșeală!”, s-a comunicat, de asemenea.

Către cine se îndreaptă, totuși, revolta?

Oricine alege să ne fure banii din taxe şi impozite fără scrupule. Fie că metoda se numeşte „”Anghel Saligny””, PNDL 1, 2.. sau alte găselniţe de sifonat banul public. Oricine alege să ne mintă cu tupeu şi să calce în picioare încrederea şi promisiunile în baza cărora au fost învestiţi cu votul nostru; oricine alege să demită oamenii competenţi şi integri care servesc interesul public pentru a-şi numi în schimb prietenii, rudele şi membrii de partid în funcţii publice, pe criterii de loialitate şi obedienţă!

se arată în comunicat

Mai mult, societatea civilă remarcă faptul că prin acţiunile din ultimele săptămâni, premierul Florin Cîţu ar demonstrat, că ar fi capabil de absolut orice pentru a-și păstra puterea, asemenea lui Liviu Dragnea, în vremurile lui de glorie.

„Îi cerem DEMISIA din toate funcţiile publice şi facem un apel către PNL”

Câteva întrebări (probabil retorice), transmise de protestatarii de la Corupția Ucide:

  • Reformele promise nu au fost livrate! Justiţia independentă, transparenţa actului de guvernare şi implicit bunăstarea românilor întârzie să apară! Ce alegeţi? Încotro mergeţi?
  • Vă aşezaţi la masă cu PSD şi peste 3 ani intraţi (iar) în irelevanţă sau refaceţi coaliţia? Nu aţi fost mandataţi să guvernaţi singuri şi nici în formula USL!!
  • Dacă trădați încrederea oamenilor acum, vă asumaţi consecinţele!

De menționat că acest protest va fi organizat de Corupăția Ucide, în colaborare cu Inițiativa România, Rezistența, Geeks for Democracy și Insistăm. Protestul va avea loc în data de 25 septembrie, la ora 9:00.

Citește și: Congresul PNL sfidează restricțiile, remarcă Alin Stoica

Articolul precedentFritz cere Guvernului ca persoanele vaccinate să nu fie supuse restricțiilor
Articolul următorAna Loredana Predescu: „Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.