Fritz cere Guvernului ca persoanele vaccinate să nu fie supuse restricțiilor

„Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară”, a scris Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara, pe Facebook

Dominic Fritz

Edilul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, atrage atenția asupra unui aspect care a fost îndelung dezbătut de opinia publică. Ne referim, în acest caz, la restricțiile care urmează să fie aplicate tuturor cetățenilor, indiferent dacă aceștia sunt vaccinați sau nevaccinați, situația considerată incorectă de Fritz.

Dominic Fritz punctează: „Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți”

Într-o postare publicată recent pe contul său de Facebook, Dominic Fritz cere „imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară”, adăugând că, în momentul de față, nu există niciun dubiu: valul patru ar aparține strict nevaccinaților.

Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timișoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraș. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timișoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătății. Am organizat caravane și un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele.

Dominic Friz, pe Facebook

Edilul a mai spus că, în acest fel, s-ar putea crea condiții ca toți timișorenii care vor să se vaccineze să o facă. „Avem 230.000 de persoane vaccinate complet în județul Timiș și peste jumătate sunt din Timișoara. Nu e suficient. Cred că am fi putut sta mai bine dacă măsurile de relaxare ar fi fost corelate cu rata vaccinării. Și cu numărul de teste, că iarași județele care iau în serios testarea sunt primele unde se impun restricții”, a mai spus acesta.

Citește și: Congresul PNL sfidează restricțiile, remarcă Alin Stoica

Articolul precedentVlad Voiculescu crede că e pierdere de energie să îi răspundă lui Cîțu, dar totuși o face
Articolul următorZi plină pentru PNL: se anunță protest în ziua congresului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.