Congresul PNL sfidează restricțiile, remarcă Alin Stoica

Fostul prefect al Capitalei se întreabă de ce au liberalii „această atitudine dăunătoare?”

Foto: preluare EVZ

Fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, remarcă faptul că e absolut imposibil să strângi 5.000 de oameni la un loc și să nu sfidezi normele, mai ales acum când Capitala a intrat în scenariul roșu. „Potrivit normelor legale şi potrivit regulilor de bun simţ, nu poţi permite organizarea de conferinţe, în spaţii închise, cu 5.000 de oameni, atunci când limita pentru spectacole în aer liber este de 1.000, iar limita pentru proteste este de 100 de persoane”, a declarat Alin Stoica.

Politicianul este, de asemenea, de părere că responsabilitatea este „acum aruncată pe geam, se pare, pentru nişte interese strict personale”.

Alin Stoica: „De ce este această atitudine dăunătoare? Pentru că autorităţile subminează practic conformarea. Ne arată nouă, tuturor cetăţenilor, că legea este opţională pentru unii, că poate fi interpretată după bunul plac”

Acesta îi acuză pe liberali că ar aplica în mod discreționar regulile pandemiei, astfel că, atunci când este vorba despre ei, ar face rabat de la ele fără nicio remușcare, sfidând cetățenii României și dând, de asemenea, un exemplu prost.

„Este o interpretare total fantezistă a legii, dincolo de limita bunului simţ. Mai întâi că reglementarea cu pricina (art. 1, pct. 8 indice 1 din Anexa 3 a HG 932/2021, modificat prin HG 990/2021) priveşte spectacolele şi concertele, care se pot desfăşura doar cu respectarea Ordinului comun al ministrului Culturii şi ministrului Sănătăţii”.

Citește și: Irineu Darău: „Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul”

Articolul precedentLiviu Dragnea și-a reluat activitatea (și) pe Facebook
Articolul următorVlad Voiculescu crede că e pierdere de energie să îi răspundă lui Cîțu, dar totuși o face
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.