Sursa: Facebook

După o „liniște” de aproape doi ani pe pagina de Facebook a lui Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD și-a reînceput timid activitatea, aseară.

Nu chiar timid, ci a făcut câteva modificări una după alta: după ce și-a reactualizat biografia și a scris că a fost până în ianuarie 2020 președintele PSD, acesta a pus un comunicat de presă neasumat de nimeni, și-a reactualizat adresa site-ului – probabil ca să știe tot omul unde poate fi găsit, virtual vorbind, și și-a actualizat totodată și fotografia de profil.

Comentariile nu au întârziat să apară, pagina sa fiind luată cu asalt atât de cei care visau cu ochii deschiși că Dragnea va reveni cândva printre ei, cât și de cei care nu îl prea au la inimă.

Cât despre comunicatul de presă, datat 22 septembrie 2021 – București, acesta se încheie aproape apoteotic: „Vom ajunge sclavi în țara noastră!”. Cel mai probabil comunicatul este al Alianței pentru Patrie, partidul creat de Codrin Ștefănescu din dragoste pentru Liviu Dragnea, însă nicăieri nu se specifică acest lucru. Este doar o înșiruire de critici și de întrebări, totul plecând de la o simplă propoziție: „România este devalorizată și vândută la bucată!”:

Guvernanții au decis vânzarea României pentru a face rost de bani pentru dezmățul lor.
Iohannis și Cîțu au dat dispoziție ca CEC Bank să fie vândută! La fel ca Hidroelectrica și alte companii pe care le mai deține statul român.
CEC Bank vine din istorie. Istoria pe care ei vor să o șteargă! Este banca la care pensionarii români își păstrează economiile de-o viață, strânse bănuț cu bănuț, cu sacrificii și multe renunțări.

Și ei vor să o vândă!
Premierul Cîțu confirmă, prin ordinul dat, că singurul lui scop este să vândă România bucată cu bucată.
Cum să îndrăznești să gândești, măcar, ca în plină criză economică, să vinzi acțiuni la cele mai valoroase companii cu capital românesc?

Listarea CEC Bank este un atac clar la securitatea economică a României! Este un comportament anti-românesc și împotriva interesului național!
Guvernele, pe care le copiază Cîțu și hoarda lui de miniștri, își securizează resursele și rezervele naționale! Premierul României, însă, are nevoie de bani! România a ajuns la un grad de îndatorare de 50% din PIB! Cîțu și Orban au împrumutat în ultimii 2 ani cât toate guvernele post-decembriste la un loc, iar acum este din ce în ce mai greu să ne împrumutăm, iar dobânzile pe care le plătim sunt cele mai mari din Uniunea Europeană.

Legea 173/2020, care proteja companiile statului român de astfel de intenții împotriva românilor, a fost abrogată. Cîțu a confirmat! România trebuie vândută, rapid, până se trezesc românii, bucată cu bucată.
Motivele pentru care vor privatizarea CEC Bank sunt foarte clare:
• Opresc finanțarea companiilor cu capital românesc și a creditelor de dezvoltare pentru domeniul agricol și industrial;
• Emisiunile de obligațiuni vor fi înghițite de către fonduri externe.
• Fondurile de pensii, care sunt dirijate extern și care operează inclusiv pe piețele de capital, vor fi întărite tot în favoarea lor.
• Așa vor arăta că nimic din ceea ce e românesc nu se mai află sub controlul statului român.

Vânzarea ultimelor redute valoroase ale statului român este o acțiune anti românească, anti economică, împotriva a tot ceea ce înseamnă economia funcțională de piață.
Dacă vor fi lăsați, vom ajunge sclavi în țara noastră!
”.

Articolul precedentIrineu Darău: „Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul”
Articolul următorCongresul PNL sfidează restricțiile, remarcă Alin Stoica