Dragnea împrumută rețeta AUR și anunță un nou partid cu nume legionar

Cu toate astea, Dragnea neagă că acest nou partid ar avea vreo legătură cu xenofobia sau cu anti-europenismul, în ciuda numelui cu rezonanță pur legionară

Foto: Iulia KELT

Așa cum a promis, fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent într-o emisiune de la o televiziune, în cursul serii trecute. Și tot pentru a promis, a dat, de asemenea, informații despre noul său partid, despre care a ținut să precizeze din start că nu l-a înființat el, de vreme ce îi este interzis să ocupe o funcție politică, ci omul său de încredere, Codrin Ștefănescu. „Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea”, a spus Liviu Dragnea, aseară, în prima emisiune televizată de după ce a fost eliberat din penitenciar.

Codrin Ștefănescu: „Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze”

„Alianța pentru Patrie” este numele noului partid înființat de Codrin Ștefănescu pentru Liviu Dragnea. „Pentru Patrie” este, de asemenea, și numele primului partid politic de factură legionară, însă și urmașul celui înființat în 1993, „Totul pentru Țară” care ulterior a dat naștere „Noii Drepte”. Cu toate astea, Dragnea susține că noul partid nu este unul „xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”.

Ce se întâmplă cu foștii colegi din PSD?

Liviu Dragnea a amintit și de foștii colegi din PSD, cei cu care recunoaște că nu mai are foarte multe de împărțit. „Am încercat de foarte multe ori să discut cu Sorin. Eu poate am greşit. Eu eram dispus să-l ajut să-şi construiască o carieră politică foarte bună, am crezut foarte mult în acest băiat. Cred că am greşit, dar eu vă spun cu sinceritate – poate nu mă ajută că spun asta – duceam discuţia până la un punct, de la un moment încolo pare că ceva îl ţinea să vorbească. Nu ştiu dacă era dirijat sau nu, dar nu l-am simţit conectat la SRI. Dar din momentul în care a fost la Iohannis acasă, ceva în el s-a schimbat iremediabil. Nu mai puteam duce o discuţie la capăt, eu cunoscând-l pe Sorin Grindeanu de foarte mult timp, l-am ajutat să ajungă preşedinte de Consiliu Judeţean într-o luptă cu Ilie Sârbu, l-am ajutat să ajungă ministru, l-am ajutat şi după ce a căzut de la guvernare să meargă la ANCOM, l-am votat”, a adăugat Dragnea.

Citește și: Capcanele contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest: prețuri enorme, înțelegeri ascunse, iar rezilierea – „misiune imposibilă”

Articolul precedentCapcanele contractului dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest: prețuri enorme, înțelegeri ascunse, iar rezilierea – „misiune imposibilă”
Articolul următorCioloș, declarație de dragoste politică: „Pentru USR PLUS nu există decât formula cu PNL și UDMR”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.