Irineu Darău: „Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul”

Candidatul este de părere că dacă această situație va fi acceptată de membrii partidul, ea va afecta credibilitatea USR PLUS

Sursa: Captură Video

Cel de-al treilea candidat la șefia USR PLUS, Irineu Darău, acuză că, în cadrul alegerilor interne din partid, ar fi avut loc nereguli grave, astfel că, în opinia acestuia, votul ar fi devenit viciat. „Mâine la prânz ar trebui să se încheie turul I pentru președinția USR PLUS. Astă seară am solicitat din nou corectarea registrului electoral și eliminarea buletinelor ilegitime înainte de decriptarea și calcularea rezultatului final al primului tur de scrutin. Este singura soluție care va asigura atât un rezultat neviciat pentru turul I, cât și un eventual tur II pornit de la o bază corectă. Între timp, s-a confirmat faptul că există o soluție simplă: entitatea juridică USRPLUS poate cere către platforma de vot întârzierea decriptării și calculării rezultatului, astfel încât să fie întâi scoase din urnă buletinele aparținând oamenilor fără drept de vot”, a scris Irineu Darău, pe Facebook.

IrineU Darău, insistă: „Această ultimă solicitare fermă către Biroul Național, Secretariatul General și Comisia Electorală – cu includerea contracandidaților-copreședinți în corespondență – este ultimul resort pe care îl am în timpul procesului de vot, cât încă mai există soluție corectă și elegantă”

Irineu Darău consideră, de asemenea, că nu se poate finaliza turul I fără corecturile necesare, „având în vedere sesizările multiple venite din partea mea, din partea echipei #împreună și din partea echipei lui Dacian Cioloș. Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul”.

Politicianul a mai spus că USR PLUS nu își permite, în acest moment, un asemenea prejudiciu de imagine. „Există soluție tehnică simplă pentru a-l evita. Dan Barna și Dacian Cioloş: știți și problemele, știți și soluția – și e simplă! Mai aveți timp să acționați înainte să fie prea târziu, asigurând integritatea votului și a rezultatului. Vă rog din suflet să fiți responsabili, pentru binele USRPLUS și pentru valoarea de bază a oricărei democrație: votul”, a precizat Irineu Darău, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Turcan anunță creșteri „fantastice” ale salariului minim

Articolul precedentTurcan anunță creșteri „fantastice” ale salariului minim
Articolul următorLiviu Dragnea și-a reluat activitatea (și) pe Facebook
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.