Turcan anunță creșteri „fantastice” ale salariului minim

Solicitarea de majorare se încadrează între 8 şi 12% și ar avea în vedere inclusiv salariul net

Raluca Turcan (Facebook)

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că, cel mai probabil săptămâna viitoare, când va avea Consiliul naţional tripartit, va fi lansată o propunere destinată sindicatelor şi patronatelor, cu privire la creşterea salariului minim. „Solicitarea de majorare se încadrează între 8 şi 12%, iar împreună cu premierul am identificat o variantă ancorată în indicatorii economici reali astfel încât majorarea salariului minim să fie una consistentă inclusiv pe partea de salariu net”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „Dacă nu am fi avut creştere economică, dacă nu am fi urmărit ocuparea şi investiţiile, astăzi nu am fi fost în punctul de a privi cu optimism spre ceea ce înseamnă finanţarea corespunzătoare a asistenţei sociale şi, de asemenea, reforma pensiilor şi salarizării în sistemul public”

Raluca Turcan a mai adus în discuție faptul că măsurile luate de guvern, de la începutul pandemiei, ar fi dus la creşterea cu 120.000 a locurilor de muncă. În județul Tulcea ar fi fost înfiinţate 1.142 de joburi, spre exemplu. „Am reuşit să schimbăm trendul care caracteriza judeţul Tulcea, şi anume de a avea un număr mai mare de pensionari decât persoanele active, ajungând ca în momentul de faţă să avem 48.000 de persoane active şi 47.000 de pensionari. Aceasta este tendinţa”, a mai spus ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Ministrul a amintit, de asemenea, că săptămâna trecută a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă prin care persoanele care beneficiază de asistență socială, și îşi găsesc un loc de muncă pe care-l păstrează un an, primesc ajutor social pentru încă șase luni, peste salariul primit.

Citește și: Orban neagă declarația lui Iohannis, de susținere a lui Cîțu

Articolul precedentOrban neagă declarația lui Iohannis, de susținere a lui Cîțu
Articolul următorIrineu Darău: „Toate neregulile sesizate indică un număr foarte mare de membri care pot vota deși nu au dreptul”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.