Ana Loredana Predescu: „Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns”

Deputatul PPU (social-liberal), Ana Loredana Predescu face o comparație între festivalurile de vara aceasta, cele cu zeci de mii de participanți, și situația curentă, în care copiii sunt obligați să poarte măști la școală

Ana Loredana Predescu / foto: Facebook

Deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu, condamna intenția Guvernului de a transforma procesul de vaccinare, dintr-unul opțional, într-unul obligatoriu. „Am spus si repet: Vaccinarea trebuie să reprezinte un act voluntar de voință proprie exprimat liber și nu constrâns. Noi, adulții, din varii motive (călătorii, acces, dreptul la muncă) ne asumăm această decizie, a vaccinării”, a scris deputata PPU (social-liberal).

Aceasta a adus în discuție inclusiv situația copiilor, în cazul cărora ar trebui aplicată logica, atunci când vine vorba despre vaccinarea lor. „Logica și siguranța de a nu risca să fie injectați cu un vaccin NEAUTORIZAT”.

Ana Loredana Predescu a amintit că „într-un răspuns oficial la interpelare europarlamentarului Maria Grapini, Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației la vaccinul Pfizer, pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani”, a mai spus aceasta, pe pagina sa de socializare.

„RECOMANDAREA aceasta nu înseamnă AUTORIZARE”, a mai spus Ana Loredana Predescu, adăugând că dacă Guvernul României ar vrea binele copiilor, le-ar asigura teste antigen non-invazive pe bază de salivă, „teste cu care părinții ar putea fi de acord și care se pot face periodic. Așa cum se întâmplă în Cehia de exemplu”.

În plus, deputatata remarcă și un paradox. În timp ce, vara aceasta, au fost organizate festivaluri grandioase, unde oamenii nu ar fi fost obligați să poarte măști, spune aceasta, în paralel, copiii sunt obligați să se vaccineze, punându-i, astfel, în dificultate pe părinți. „Organizarea intempestivă de echipe mobile care să vaccineze elevii în școli nu este oportună în condițiile în care nu este clar cum se obține acordul pentru vaccinarea copiilor și în baza niciunui acord din partea Ministerului Educatiei și așteptăm încă o reacție în acest sens. Dumneavoastră credeți că se procedează corect? Vedem cum cresc ratele de infectare și vedem cum autoritățile se grăbesc să vaccineze copiii, însă au permis organizarea a trei festivaluri muzicale la care au participat zeci de mii de persoane, fără mască, deși copiii noștri sunt obligați să o poarte în clase”, a conchis Ana Loredana Predescu.

Citește și: Fritz cere Guvernului ca persoanele vaccinate să nu fie supuse restricțiilor

Articolul precedentZi plină pentru PNL: se anunță protest în ziua congresului
Articolul următorMihai Șora, despre liderii PNL: ”Amândoi au probleme cu arătătorul”