Sursa: Facebook

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat primele măsuri care au fost dispuse la Slănic, județul Prahova, după ce ieri o stradă din această localitate s-a surpat, fiind un real pericol.

Este vorba despre măsuri luate ca urmare a a ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, „după evaluarea preliminară efectuată de experții cooptați în gestionarea acestei situații de urgență, a fost inclusiv aceea de a evacua locatarii apartamentelor dintr-o scară de bloc din apropiere”.

Totodată, se dau asigurări că „la nivelul autorității publice locale au fost identificate spații pentru cazarea persoanelor din imobilele evacuate, urmând ca în situația în care acestea vor solicita sprijin, să fie direcționate spre aceste locații”.

Potrivit DSU, s-a dispus „extinderea perimetrului de siguranță, prin evacuarea unei scări de bloc a unui imobil din vecinătate, a postului de poliție și a unui operator economic; interzicerea completă a traficului, atât rutier, cat și pietonal în zona perimetrului de siguranță; efectuarea zilnică de măsurători de specialitate pentru a se determina dacă terenul continuă să se deplaseze; inițierea demersurilor necesare pentru efectuarea expertizei de specialitate care are ca scop stabilirea exactă a cauzei ce a condus la tasarea terenului; monitorizarea permanentă a situației.

De asemenea, evenimentul este atent monitorizat la nivel central, iar echipaje operative ale IGSU, Poliției Române și ale Jandarmeriei Române sunt prezente la fața locului pentru gestionarea optimă a situației”.

Aceasta înseamnă, dacă ar fi să traducem, că nu se știe cu exactitate motivul pentru care strada din Slănic s-a surpat, formându-se un crater cu adâncimea de aproximativ 2 m, pe o suprafață de peste 60 de mp.

Ieri, până la ședința CJSU, se dispusese deja evacuarea preventivă a 20 de persoane din cele două blocuri, fiind totodată „montați martori care să indice dacă terenul se deplasează în continuare și a fost creat un perimetru de siguranță”.

Articolul precedentClotilde Armand, trimisă în judecată, despre „Fără penali în funcții publice”: „Mai stau pe aici”
Articolul următorDirector al Complexului Energetic Oltenia, la un pas de arestare, cu acuzații de trafic de influență