Cristian Ghinea (captură video)

Cristian Ghinea, fost ministru USR PLUS al Investițiilor și Proiectelor Europene în vremea în care partidul din care face parte era legat de o prietenie sinceră cu PNL, dat fiind că guvernau împreună, analizează pe Facebook evenimentele zilei.

Și nu sunt tocmai puține, dat fiind că am avut proteste care au escaladat în fața Parlamentului și o reacție blândă din partea forțelor de ordine, neînțelegeri legate de bugetul pe 2022, un ministru preocupat să își lămurească problemele legate de acuzațiile de plagiat într-un moment tensionat, cu o grevă care a paralizat călătoriile și așa mai departe.

Din punctul de vedere al lui Ghinea, fiecare astfel de moment ne apropie de un scenariu la care mulți s-au gândit în prespectiva alegerilor prezidențiale din 2024: forțarea unui candidat pentru ca românii să aleagă, din nou, „răul cel mai mic”. Concret, fostul ministru face o paralelă între candidatura lui Corneliu Vadim Tudor la președinție și ceea ce se va întâmpla la următoarele alegeri.

Au venit băieții care știu să guverneze, Tanțo! Scenariul Vadim pentru 2024

Zeci de trenuri aflate prin câmp și Ministrul Transporturilor se ceartă cu un primar pentru că zice că a scris o carte dar refuză să o dea oricui. Asta în loc să se ocupe de greva ceferiștilor care e declanșată pentru că partidul său a votat o lege acum șase luni care le crește salariile. Apoi același partid a amânat aplicarea. Dimineața se ține țanțos că nu va mări salariile, seara zice că le va mări. Dar de vină sunt cei care nu au votat legea în Parlament.

Câteva sute de extremiști iau cu asalt Parlamentul și trec ca prin brânză peste gardul care marchează zona de securitate clasa I. Tot cerem de câțiva ani să se renunțe la acel gard și să se facă parc acolo. Se opun toate serviciile și armata, zici că acolo e buncăr nuclear, stil Kremlin așa. Evident, perimetrul defensiv cu gardul atât de lung este prea mare pentru a fi realist de păzit. Ceea ce s-a demonstrat, au sărit imediat peste el. Cine vrea sare, la fel au făcut ciobanii în 2016, la un protest al lor. Evident, gardul ăla e de formă oricum dacă nu pui jandarmii să îl apere. Tot evident, dacă e să fie apărată pe bune, clădirea tot la ușile de intrare poate fi apărată, ca astăzi. Dar, hey, dacă vrei să faci parc acolo nu se poate, serviciile și armata preferă câteva hectare de boscheți în centrul capitalei, din motive de ”securitate”.

Jandarmii care sunt vigilenți până la brutalitate când protestează partea liberală a societății s-au blegit când protestează partea de extremă dreapta. Cam ca la 10 august când au bătut oamenii adunați la început și s-au blegit când i-au luat galeriile la pietre. Miroase a deep state care ne arată o pisică. Am așa un sentiment că în 2024 ni se va cere să salvăm patria votând un om de treabă, un general patriot și serios la Președinție, să nu cumva să ajungă Vadim ăsta micu președinte.

Ministrul de Interne zice că nu a fost vandalizată mașina ambasadei americane, Ambasada zice că a fost. Ambasadorul Japoniei cică a fost scos printr-un tunel, de simpaticul domn Corlățean, care pare că e Rambo așa. Hai să ne calmăm, s-a lucrat toată ziua în clădire, câteva mii de oameni. În afară de curtea care ar fi logic să fie parc, nu a pătruns nimeni nicăieri, apărarea reală e la ușile clădirii (cum e la toate parlamentele din țări normale la cap, care dau în stradă). Tocmai existența gardului face să pară că s-a întâmplat ceva deosebit, fiind lung cine vrea îl sare și astfel se creează emoția.

Ministrul Finanțelor face bugetul și partidul al doilea de la guvernare află de la TV cât au primit miniștrii lui. Miniștrii nu mai vin la audieri în Parlament zicând că nu e sigur, s-au speriat de câteva zeci de manifestanți. Marea coaliție s-a emoționat.

Hai că au venit la guvernare băieții ăia maturi, care știu să guverneze. All good”, scrie Ghinea pe Facebook.

Articolul precedentUn consilier local din Gorj susține că i s-a propus șpagă pentru a nu mai sesiza ilegalitatea depozitului de reciclare din Bălești: „Mi s-au propus sume colosale”
Articolul următorNicolae Ciucă, despre valul cinci al pandemiei: „Trebuie să fim pregătiți”