Sursa foto: Stiri Diaspora.ro

Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, a discutat cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, despre varianta Omicron și valul cinci al pandemiei ce va ajunge și în România.

În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, Ciucă a declarat că la începutul anului viitor, valul cinci al pandemiei de COVID-19 va lovi și țara noastră.

„(…)Trebuie să fim pregătiți pentru impactul pe care îl va avea și la nivelul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni în care el va fi prezent și în zona țării noastre”, a declarat premierul, relatează Digi24.

Nicolae Ciucă îndeamnă populația să se vaccineze

De asemenea, premierul României a discutat cu președinta Comisiei Europene despre campania de vaccinare de la noi din țară. El a făcut apel la Ministerul Sănătății să convingă populația să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Ciucă e de părere că vaccinarea va proteja populația să treacă mai ușor prin boală și va diminua numărul de cazuri de infectare.

„(…) Vaccinarea nu ne protejează de a ne infecta, în schimb ne protejează să trecem mai ușor prin boală și să un avem atâtea cazuri cum am avut în perioada valului patru când zeci de mii de români și-au pierdut viața”, a mai declarat Nicolae Ciucă la Bruxelles.

Premierul a discutat despre PNRR

Totodată, șeful Executivului a discutat și despre PNRR și fondurile europene. „Avem deja 12 miliarde de euro care trebuie cheltuite în cel mai scurt timp, PNRR și fonduri din cadrul multianual de finanțare”, a declarat Nicolae Ciucă.

Mai mult, oficialii europeni au dat garanții premierului Nicolae Ciucă că Uniunea Europeană va permite utilizarea gazului și energiei nucleară pentru tranziția verde.

„Am primit garanții că vom beneficia de această perioadă de tranziție în care să folosim împreună gazul și energia nucleară”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, în discuțiile cu Ursula von der Leyen, premierul României a abordat problema evoluției îngrijorătoare din Ucraina și a celor de la granița UE cu Belarus. Președinte Comisiei Europene a data asigurări că în cazul continuării escaladării situației, costurile vor fi foarte mari pentru Rusia.

Cîțu, dezamăgit de premierul Nicolae Ciucă

Articolul precedentCristian Ghinea, despre evenimentele zilei: „Au venit băieții care știu să guverneze, Tanțo! Scenariul Vadim pentru 2024”
Articolul următorCertificatele COVID, valabile doar 9 luni în Uniunea Europeană
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.