Sursa foto: RomaniaTV

Președintele PNL, Florin Cîțu, s-a arătat dezamăgit de faptul că premierul Ciucă nu a respectat programul de guvernare. Mai exact de acceptarea a numai 6,7% din PIB pentru investiții, deși în negocierile purtate cu PSD, discuția a fost de 7% și „pachetul social”. De altfel, luni, la Parlament, Cîțu a „taxat” acest aspect, subliniind că pentru „pachetul social” s-a găsit loc în buget.

„Este o parte de principiu de la care am pornit, când am făcut această coaliție. Când se negocia, fiecare partid a venit cu câteva lucruri pe masă, lucruri la care ținem, care reprezintă electoratul nostru, al fiecăruia. Pentru noi este important să investești. Am demonstrat în ultimii doi ani de zile că deși am scos taxe, am eliminat taxe, accize, supraimpozitări, am reușit să avem venituri mai mari la buget, pentru că am investit”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Acesta a menționat că formula pe care a avut-o PSD în perioada 2017-2019 nu a funcționat, căci „să dai ce nu ai, duce la dezastru”, un motiv pentru guvernarea liberală de a face invers, „întâi investești, să produci, apoi poți să dai”.

De altfel, liderul liberalilor a observat deja că paradigma a fost schimbată, trecându-se de la un buget care se baza pe investiții, la unul care alocă mai puțini bani investițiilor, și mai mult pachetelor sociale. Cu alte cuvinte PSD-ul și-a pus „amprenta” pe buget.

„Nu știu de ce premierul nu a respectat programul de guvernare. Asta e dezamăgirea mea. Vorbim ceva și se pare că de fiecare dată ceea ce vorbim și ceea ce ține de PNL cumva nu mai ajunge în program. PNL va trebui să facă un compromis, pentru că va trebui să votăm bugetul în parlament”, a mai spus Florin Cîțu.

Joi, bugetul va fi dezbătut și votat în Parlament

Birourile permanente reunite au stabilit calendarul privind proiectul bugetului pe 2022. Astfel, senatorii și  deputații au termen până astăzi, ora 12.00, să depună amendamente la bigetul de stat, respectiv, cel al asigurărilor sociale de stat, iar începând de la 14.00, bugetele instituțiilor vor intra în comisiile de specialitate pentru aviz, urmând ca de la ora 18.00 să intre în comisiile reunite de buget-finanțe.

Proiectele celor două bugete vor intra joi în plenul Parlamentului, pentru dezbatere și vot, începând cu ora 11.00, potrivit site-ului Camerei Deputaților.

Cladiu Năsui, după ce a văzut proiectul de buget pe 2022: „Singura ideologie este acapararea puterii și banilor contribuabilului”

Articolul precedentAurel Pop vrea un nou mandat la Academia Română
Articolul următorCioloș a văzut cozi în vămi: „Vrem să circulăm liber în Europa? România trebuie să devină stat membru al Spațiului Schengen”