Sursa foto: Edupedu.ro

Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Românie, a declarat într-un podcast că nu își dorește să intre în politică, ci vrea un nou mandat de președinte al Academiei Române.

Invitat de parlamentarul PSD Ionuț Vulpescu la un podcast, Aurel Pop a precizat că nu este tentat să candideze pentru funcția de președinte al României. El a menționat că politica înseamnă o „groază de calități”, pe care academicianul nu le are.

Aurel Pop își dorește să rămână președintele Academiei Române

„Nu sunt (tentat de candidatură – n.red.)… Politica înseamnă o groază de calități, pe care eu nu le am. Poate le-am avut cândva, când eram mai tânăr, acum nu le am nici din cauza vârstei”, a spus Ioan-Aurel Pop, relatează g4media.

Mai mult, el a mai precizat că are dreptul să candideze pentru un nou mandat la Academia Română. De asemenea, Aurel Pop a mai spus că ar limita toate funcțiile publice din România la două mandate de patru ani.

Invitat la podcast, academicianul a mai precizat că aderarea României la NATO și Uniunea Europeană a ferit țara noastră „de primejdia istorică a Răsăritului.” El a făcut referire la Rusia, care a început să își extindă aria de influență în fostele state socialiste.

Președintele Academiei Române a fost invitat de fostul ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu, la podcastul numit Avangarda.

Ioan Aurel Pop este un istoric român și profesor universitar, iar din 2018 ocupă funcția de președinte al Academiei Române. În același an, academicianul a afirmat, pentru Trinitas TV, că este un admirator al naționalismului din Cehia, Polonia și Ungaria. După ce a fost ales în funcția de președinte al Academiei Române, Revista 22 a publicat un articol care îl acuza că ar fi colaborat înainte de Revoluție cu Securitatea. Pop a respins orice fel de acuzație, iar în urma unei verificări a CNSAS, nu s-a găsit nicio dovadă că academicianul ar fi făcut poliție politică.

Numele său a fost vehiculat ca posibil candidat pentru prezidențialele din 2024.

Ioan Aurel Pop a publicat peste 70 de cărți proprii și în colaborare traduse în zeci de limbi. De asemenea, președintele Academiei Române a scris peste 500 de studii și articole.

Ciolacu crede niciun președinte al PSD nu ar trebui să mai candideze la prezidențiale

Articolul precedentGermania vrea să achiziționeze vaccinuri din România
Articolul următorCîțu, dezamăgit de premierul Nicolae Ciucă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.