Foto: alephnews.ro
Foto: alephnews.ro

Germania a anunțat că vrea să cumpere vaccinuri din România și alte trei state, relatează Der Spiegel.

Ministrul federal al Sănătății de la Berlin a anunțat că este vorba despre țările din Uniunea Europeană unde interesul populației pentru vaccinare este foarte scăzut.

Astfel, ministrul Karl Lauterbach a anunțat că vrea să achiziționeze dozele de vaccind produse de Moderna pentru continuarea imunizării populației cu cea de-a treia doză, necesară în fața valului cinci al pandemiei.

Peste 70 % din populația Germaniei este vaccinată

Dacă rata de vaccinare în Germania a ajuns la pragul de 70,2% din populație, în România, aproape 40% din populație s-a vaccinat cu schema completă, în timp ce a treia doză a fost făcută de doar 1,9 milioane de români.

Reamintim că în Germania s-au vaccinat 58,4 milioane de cetățeni ( 70,02%) și au fost administrate peste 142 de milioane de doze. În țara noastră au fost vaccinate 7,6 milioane de români, adică 39,3% din populație. Totodată, au fost administrate peste 15 milioane de doze de vaccin.

De asemenea, țara noastră este încă în așteptarea dozelor speciale pentru vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Valeriu Gheorghiță a declarat în urmă cu patru zile că cel mult 20% din copiii de 5-11 ani vor primi vaccinul, mai exact circa 240 de mii.

De asemenea, medicul a mai anunțat că rata de vaccinare la grupa de vârstă 12-15 ani a ajuns să fie de 16% cu cel puțin o doză.

„Considerăm că în jur de 550.000 de doze pe an ar fi necesarul estimat pentru această grupă de vârstă, pentru a atinge o țintă de circa 20% rată de vaccinare”, a mai spus Valeriu Gheorghiță. România înregistrează o scădere masivă a persoanelor care optează pentru imunizarea împotriva COVID-19. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 30 de mii români, dintre care 6.611 s-au imunizat cu prima doză.

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi, 20 decembrie, s-au înregistrat două noi cazuri cu varianta Omicron. Este vorba despre o femeie de 65 de ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane au fost în Nigeria și sunt din județul Brașov.

Rafila, atac la Florin Cîțu. „Chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare”

Articolul precedent„Stat în stat”. Primarul din Sectorul 6, Ciprian Ciucu, vrea firmă de salubritate în subordinea Consiliului Local. Măsura este considerată anti-liberală
Articolul următorAurel Pop vrea un nou mandat la Academia Română
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.