Rafila, atac la Florin Cîțu. „Chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare”

Proiectul propus de minstrul Sănătății, încă în varianta de draft, în privința introducerii certificatului verde la locul de muncă prevede testarea gratuită, pe termen nelimitat, a persoanelor care nu se vaccinează

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, l-a criticat dur pe liderul PNL, Florin Cîțu, pe care îl acuză că a compromis campania de vaccinare. Reacția social democratului vine după ce Florin Cîțu a atras atenția cu privire la draftul proiectului de lege ce prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă, propus de Rafila.

„Nu înţeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare, a compromis-o prin declaraţii şi ne acuză pe noi că facem un lucru greşit în condiţiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată să fie aplicabil în sectorul public şi privat, în condiţiile în care proiectul de lege al PNL se referă strict la sectorul medical”, a declarat, vineri, Alexandru Rafila, referindu-se la declaraţiile lui Florin Cîţu. 

Totodată, ministrul Rafila consideră că ieșirea lui Cîțu este una strict politică. „Mi se pare pur şi simplu o chestiune cu o conotaţie politică, dorinţa de a pune în discuţie funcţionarea acestei coaliţii, decât o chestiune care să ţină de sănătatea publică. Discutăm doar despre un draft”, a mai declarat Rafila. 

Ministrul Sănătății a făcut precizarea că inițiativa, fiind încă în formatul de draft, va putea suferi și modificări, dacă acst lucru este necesar. „A fost un prim draft (…) Dacă nu se doreşte să avem un prim draft şi să avem această situaţie de haos şi de incapacitate a statului român de a lua nişte măsuri în timp util şi distrugem de la prima încercare un astfel de document, atunci, cu adevărat, cei care pun în pericol adoptarea unui astfel de document pun în pericol sănătatea publică”, a adăugat Rafila. 

Printre nemulțumirile lui Florin Cîțu se numără cea privind testarea gratuită, petermen nelimitat, a celor care nu se vaccinează, în contextul în care scopul introducerii certificatului verde era pentru limitarea pandemiei, mai mult, când există un vaccin gratuit.

În urmă cu câteva zile, Rafila a afirmat că noul proiect de lege va fi înaintat în Parlament, cu speranța că acesta va fi aprobat în cursul acestei luni. De asemenea, preciza ministrul, că proiectul său va necesita „mai puține ajustări decât cel inițial, care era limitat din punctul de vedere al accesibiltății”.

În acest moment, în Camera Deputaților se află proiectul inițial, care are peste 40 de amendamente ale PSD, potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor. PSD nu susţine proiectul PNL şi a anunţat că este nevoie de un alt proiect de lege, chiar ministrul Rafila susținând că acesta este „scris prost” și mai bine ar rescrie un alt proiect decât să fie adăugate tot mai multe amendamente.

Cîțu critică „relaxarea” lui Rafila

Articolul precedentBudăi a trimis pe circuitul de avizare Ordonanțele privind majorarea alocațiilor și a pensiilor
Articolul următorÎn perioada Covid s-au înregistrat cele mai puține nașteri