Budăi a trimis pe circuitul de avizare Ordonanțele privind majorarea alocațiilor și a pensiilor

Românii cu pensii mici, sub 1.600 de lei, vor primi un „ajutor” suplimentar

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat semnarea ordonanțelor de urgență ce prevăd creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor. Totodată, că acestea se află deja în circuitul de avizare, urmând ca după ce vor primi avizele necesare să fie promovare în ședința de guvern. Cât privește sprijinirea pensionarilor cu pensii sub 1.600 de lei, pe care social democrații l-au stipulat în „pachetul social”, ministrul afirmă că acesta va fi acordat o singură dată, în luna ianuarie, dar încă mai sunt discuții în coaliția politică în privința formei finale ce se va regăsi în actul normativ.

„Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzută în programul de guvernare şi negociată. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de guvern.

A doua ordonanţă extrem de importantă se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei”, a spus Budăi, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Ministrul Muncii a menţionat, de asemenea, că pensionarii cu venituri mai mici vor primi o sumă de bani, în luna ianuarie, pentru a fi protejaţi în faţa „valului de scumpiri”, suma la care se face referire fiind de 1.200, acordată o singură dată.

„Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie, o să anunţăm public şi va fi regăsită într-un act normativ”, a afirmat Marius Budăi.

Totodată, ministrul a precizat că va crește și valoarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie, de la 2.350 lei (1.386 „în mână”), la 2.550 lei (adică 1.524 de lei net), aceeași sumă pe care o anunțase și Cabinetul Cîțu înainte de a fi demis.

Budăi vrea în continuare vouchere de vacanță pentru bugetari

Articolul precedentNoua Zeelandă interzice fumatul: vânzarea sau furnizarea de produse din tutun sunt considerate infracțiuni
Articolul următorRafila, atac la Florin Cîțu. „Chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare”