Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

UPDATE– Sindicaliștii din sectorul feroviar au ajuns la un acord cu Ministerul Transporturilor și vor beneficia de o creștere de salarii de circa 10%, de la începutul anului viitor.

Directorul CFR a declarat, în cursul zilei de azi, că greva angajaților CFR ar fi ilegală.

Cele mai afectate gări din țară se află în orașele mari: Craiova, Constanța, Cluj, Iași sau București.

Directorul CFR și directorul CFR Călători, Traian Preoteasa, au precizat că vor sesiza organele de cercetare penală. În plus, au declarat că banii pe bilete vor fi returnați călătorilor care au fost afectați de greva spontană

Directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu-Alexandru, a spus, luni, că greva angajaților este ilegală.

La acest moment, sunt 54 de stații în care salariații CFR au întrerupt activitatea”, precizat Ion Simu-Alexandru.

Protestul spontan de la CFR a fost declanșat, luni dimineață, de către angajații de la reparații locomotive. Aceasta s-a extins la nivel general, fiind afectat tot transportul feroviar, precizează publicația Gândul.

În acest moment nu pleacă niciun tren din marile gări. Circulația este întreruptă, se poartă discuții cu conducerea Ministerului Transporturilor”, au precizat, pentru sursa citată, reprezentanții CFR.

Răspunsul lui Grindeanu cu privire la greva CFR: ”Sunt deschis la dialog bazat pe argumente economice, nu pe poziții de forță”

Ministrul Transporturilor a ținut să reacționeze pe pagina de Facebook, declarând că este deschis la dialog. Cu toate acestea, Sorin Grindeanu a menționat că preferă o comunicare bazată pe argumente economice sustenabile, nu pe poziții de forță.

Este evident că sunt Companii în dificultate. Asta este realitatea și nu trebuie să o ascundem. Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR”, a scris, luni, pe Facebook, Sorin Grindeanu.

În cursul serii de vineri, Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a transmis ”un ultim apel către Guvernul României”.

Oamenii au reclamat lipsa de modernizare, infrastructura deficitară și faptul că nu există măriri salariale.

Articolul precedentSindicatul Național al Gărzii de Mediu, mesaj către Iohannis: „Ne-a ajuns umilința la os”
Articolul următorSă fie greva singura soluție pentru o salarizare decentă?
Jurnalist full-time / Pesimist part-time