Foto: CFR România
Foto: CFR România

Angajații din CFR nu vor beneficia de creşteri salariale în 2022, sindicaliștii anunțând că urmează să protesteze în cursul dimineții de luni, 20 decembrie.

Oamenii vor aştepta mesajul ministrului Transporturilor cu privire la o posibilă mărire salarială, dar și o rezolvare în ceea ce privește infrastructura feroviară.

CFR anunță o posibilă încetare a activității, pe perioadă nedeterminată

În plus, sindicaliștii precizează că este nevoie de modernizarea parcului de vagoane şi locomotive.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane a transmis, vineri seară, ”un ultim apel către Guvernul României”.

Din punct de vedere legal, o grevă atât de rapidă este interzisă, așa că angajații CFR vor organiza un protest ”spontan”.

Ceferiștii îi cer rezolvări imediate lui Sorin Grindeanu: ”Vom aştepta mesajul Guvernului României”

Aceştia anunţă că federaţiile sindicale din industria feroviară, împreună cu cei 47.000 de lucrători feroviari din România, vor fi prezenţi luni, 20 decembrie 2021, la ora 8.00 dimineaţă, la locurile lor de muncă, fie că sunt la serviciu, fie că se află în zilele lor libere, precizează SpotMedia.

Liderii de sindicat au precizat că, prin acest comunicat de presă, lansează o invitaţie oficială pentru Sorin Grindeanu. Acesta este așteptat să se adreseze tuturor ceferiştilor luni, 20 decembrie 2021, între orele 8.00 şi 10.00,

Noi vom fi cu toţii la locurile noastre de muncă, aşa cum am fost dintotdeauna, şi vom aştepta mesajul Guvernului României”, se arată în comunicat.

CFR: ”Ne apărăm drepturile stabilite prin lege”

În condiţiile în care noi, ceferiştii din România, vom constata că lucrurile nu se vor schimba în bine nici de această dată, în condiţiile în care salariile noastre sunt la limita subzistenţei, iar pericolul pierderii locurilor de muncă devine din ce în ce mai evident, înţelegem să decidem spontan, pe parcursul zilei de luni, 20 decembrie 2021, dacă va fi sau nu nevoie să ”PROROGĂM” desfăşurarea activităţii în sectorul feroviar, pe perioada nedeterminată”, au completat sindicaliștii.

Reprezentanții au menționat că o posibilă încetare a activității reprezintă o ultimă soluție, oamenii adăugând că nu fac decât să își apere drepturile stabilite prin lege, de Parlamentul României.

Articolul precedentFranța schimbă certificatul sanitar de frica Omicron
Articolul următorVoucherele de vacanță pot fi acordate și în mediul privat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time