Palatul Parlamentului, luat cu asalt de AUR

Mașinile ambasadorilor SUA și Japonia au fost vandalizate

Peste 1.500 de susținători AUR, printre aceștia chiar și parlamentari ai acestei formațiuni, au luat cu asalt Palatul Parlamentului, acolo unde astăzi urma să se dezbată și voteze certificatul verde la locul de muncă.

Co-președintele AUR, George Simion, care susține că protestul s-a încheiat, urmând ca acesta să fie mutat la Guvern.

„Parlamentarii nu au avut curaj să voteze mă întrebau pe unde să iasă din Parlament. Ieri, președintele PSD a spus că propune ca premierul Ciucă să-și asume răspunderea. EI au anunțat o asumare de răspundere pe certificatul vede. Noi respingem această cale de a impune fără vot. Din cei 15.000 de protestatari, 2.000 au fost membri AUR. Dacă s-a scris «hoții» pe mașină… Eu știu că un șofer al unui senator PSD a arătat semne obscene către protestatari.  Agitatorii – cum să-ți de aprin cap să faci așa ceva? – sunt camere să fie identificați. Nu e nicio problemă. Protestul s-a terminat, vom continua zilele următoare protestele la PSD și la dl Ciucă până anunță că nu-și asumă”, a declarat Simion.

Mașinile ambasadelor SUA și Japoniei, vandalizate de protestari

Printre mașinile vandalizate în curtea Palatului s-au aflat pe lângă cele a câtorva senatori și mașinile ambasadelor SUA și Japoniei. „A trebuit să prezentăm scuze pentru imposibilitatea accesului şi cu anumite riscuri de securitate, dar au fost înlăturate şi cu intervenţia eficace şi deloc violentă a forţelor de ordine, s-a asigurat coridorul extern pentru a nu fi probleme. Am un gust amar, ca un om care se ocupă de ani de zile se ocupă de interesele externe ale României”, a spus Corlăţean, la Antena 3. Potrivit unor surse, ar fi fost vandalizată şi masina reprezentantului Ambasadei SUA, care s-a întâlnit cu preşedintele Senatului, Florin Cîţu.

Scandări în fața Palatului, circ în plenul Parlamentului

Scandal nu a fost doar în jurul Palatului, ci și în plen, unde, potrivit unui deputat PNL, a fost „circ fără margini” făcut de acești domni de la AUR. „De mâine încolo fiecare parlamentar ar trebui să fie controlat, să nu cumva să aibă arme albe când intră în Parlament. După ce am văzut această manifestare e foarte posibilă o singură scânteie să dea foc întregii săli a plenului. Au sărit la bătaie să îl bruscheze pe președintele de ședința. Așa ceva nu am văzut decât în arenele unde se practică sporturi violente. Înjurături, Simion a spus că ne scuipă pe toți cei care votăm certificatul verde”, a declarat deputatul PNL, Gigel Știrbu, la Digi 24.

Arafat, îngrijorat din cauza protestelor de la Palatul Parlamentului, din cauza certificatului verde

Articolul precedentUn tramvai 100% nou a fost distrus de călători, încă din prima zi de circulație
Articolul următorDan Barna, despre protestul din fața Parlamentului: „E o tensiune provocată de George Simion”